Kövér László nem biztos benne, hogy 2030-ban lesz-e még Európai Unió

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László szerdán arról beszélt a Katolikus Rádiónak, hogy nem biztos, hogy 2030-ban lesz még Európai Unió - ezzel kapcsolatban tett fel kérdést az ATV munkatársa a kormányinfón.

A házelnök úgy látja, hogy két világkép globális összecsapása zajlik jelenleg a demokráciáról. Az egyik oldal a parttalan és korlátlan szabadságot hirdeti, míg a másik oldal - és ennek egyik élharcosa saját maga bevallása szerint Kövér László is - a rend és a szabadság egyensúlyát tekinti a szabadság fokmérőjének.

A kérdés úgy hangzott, hogy Gulyás Gergely milyen fogadásokat tenne az unió 2030-ig történő szétesésére. - Még nem kötöttem fogadást ebben a kérdésben - jelentette ki a MIniszterelnökség vezetője. Abban azonban egyet tud érteni Kövér Lászlóval, hogy az unióban komoly átalakulás zajlik, mert ma az EU megosztottabb mint a hidegháború vége óta valaha.

Szerinte komoly szakadás van Kelet- és Nyugat-Európa között. Mindenki érdeke az, hogy legyen egy jól működő európai együttműködés, amelyben mikndenki megtalálja a számítását.

Valamilyen európai együttműködés nyilvánvalóan lesz, ennek nincs alternatívája - mondta Gulyás Gergely. A politikus ugyanakkor azt nem tudta megmondani, hogy ez az együttműködés biztosan olyan lesz-e, mint a mostani.