HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fekete-Győr A...

Fekete-Győr András: Mindenki higgadjon le

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyelőre nincs itt annak az ideje, hogy az ellenzéki együttműködés formájáról szóljon a diskurzus, hanem az ellenzéki pártoknak mindenekelőtt meg kell állapodniuk egy XXI. századi vízióról, egy közös minimumról – erről beszélt a Momentum elnöke. Fekete-Győr András bejelentette: felkérték a V21 nevű, egykori miniszterekből és államtitkárokból álló csoportot ennek koordinálására.

– Az elmúlt hetekben az egymással való viaskodásról szóltak a hírek, pártokból való kilépésekről, fővárosi zsarolásról, erőfitogtatásról – idézte fel sajtótájékoztatóján Fekete-Győr András.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Türelemre intjük a Demokratikus Koalíciót és az MSZP-t, akik egymással testvérháborút folytatnak – fogalmazott a Momentum elnöke, azt is hozzátéve, hogy türelemre intik azokat a pártokat is, akik egymásnak estek a pártlisták számát illetően. Utóbbinál ugyancsak a DK-t, illetve a Jobbikot említette. Szerinte ugyanis a túlságosan korán feltett kérdésekre – márpedig a pártlistákról való vitát ilyennek tartja –, elhamarkodott válaszok nagy problémákat tudnak okozni.

Ebből kiindulva a Momentum egy „korszakváltó kerekasztalhoz” hívja az ellenzéki pártokat, a cél, hogy lefektessék egy XXI. századi Magyarország alapjait. Egyúttal felkérték a V21 csoportot, hogy koordinálják az ellenzéki pártok vízióalkotó munkáját. – Idén közös, XXI. századi víziót, minimumot kell elfogadni. Tartalomról, az emberekről beszéljünk és ne a pártpolitikai pozíciók osztogatásáról – fogalmazott a pártelnök.

HIRDETÉS

A Magyar Hang kérdésére Fekete-Győr András úgy fogalmazott, hogy „hidegen hagyja” az a felvetés jelenleg, hogy Gyurcsány Ferencnek helye van-e egy ellenzéki együttműködésben, illetve milyen szerep juthat neki. Azt mondta, hogy a listák szereplőiről, eleve a listák számáról és az egyéni jelöltekről majd 2021-ben kell egyeztetni.

Kérdésünkre kiderült az is, hogy a kerekasztalra szóló invitálás már úton van az ellenzéki pártokhoz. Balázs Péter volt külügyminiszter, a V21 tagja azt mondta, hogy ők 21 pontot már megfogalmaztak kiindulási alapként. Bod Péter Ákos, a csoport másik szereplője pedig azt közölte, hogy a gondolkozási folyamat húsvét után indulhat el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,977lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek