HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Méltatlan a k...

Méltatlan a képviselőségre Márki-Zay ellenfele, a hódmezővásárhelyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A képviselőtestület zárt ülésen megszavazta, hogy Cseri Tamás, a Fidesz–KDNP hódmezővásárhelyi frakcióvezetője méltatlan a képviselői tisztségre – közölte a Hodpress.hu.

A pénteki rendkívüli közgyűlésen azzal indokolták a döntést, hogy a politikus A Vásárhelyi Ellenzék Hangja néven sajtóterméket indított.

Cseri Tamás a Hodpressnek megerősítette az információt. Szerinte politikai bosszú történt, koncepciós eljárás volt, és sajnálja, hogy bár kérte, nem nyílt ülésen tárgyalták a vele kapcsolatos indítványt.

Mint mondta: a lapot azért tarthatták médiaszolgáltatásnak, mert korábban megjelent benne egy Böjte Csaba-könyv ajánlója, amelyet hirdetésként lehetett értelmezni. Cseri szerint azonban nem teljesült a gazdasági tevékenység, mert nem kaptak pénzt a könyvajánlóért, és egyébként egy öt éve kiadott műről van szó.

HIRDETÉS

Hozzátette, mindenképpen jogi úton fognak fellebbezni az ítélet ellen. Eredetileg pert terveztek indítani, bár még vizsgálják, hogy ezt nekik kell-e megtenniük, vagy a Csongrád Megyei Kormányhivatal megvizsgálja, szükséges-e felülvizsgálnia az ügyet hivatalból. Kérdésre azt mondták, nem terveznek hasonló eljárást indítani Márki-Zay Péter polgármester ellen.

A portál közölte, hogy az önkormányzati törvény szerint összeférhetetlen az a képviselő, aki médiaszolgáltatást nyújtó cégben ügyvezető vagy fontos közreműködő.

Emiatt elsőként az ellenzéki Krupiczer Ferenc ellen indult eljárás, melyet Cseri Tamás kezdeményezett. Róla elsőként a közgyűlés azt mondta ki, nem összeférhetetlen, mert bár cége korábban internetes rádiót működtetett, azt a választást követően időben megszüntette.

Ezt a döntést hivatalból felülbírálta a Csongrád Megyei Kormányhivatal, ennek nyomán a bíróság döntött, miszerint valóban időben megszüntette az összeférhetetlenséget Krupiczer, de nem tájékoztatta minderről időben a közgyűlést, ezért nem összeférhetetlen, de méltatlan. Emiatt, ha a döntés jogerőre emelkedik, időközi választást kell majd kiírni, amin a képviselő újra el fog indulni.

Ezt követően felmerült: vannak-e érintett más politikusok is a kérdésben. A Fidesz–KDNP jelenleg kiad egy újságot, amelynek Cseri Tamás frakcióvezető a felelős kiadója. A Vásárhelyi Valóság, amikor még önkormányzati lapként működött, pedig Márki-Zay Péter neve alatt jelent meg ugyanilyen titulusban – írta a Hodpress.hu.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek