HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Márki-Zay Pét...

Márki-Zay Péterék széles együttműködést és új választási törvényt szorgalmaznak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Igenis nyerhető 2022, egyet értek azokkal, akik szerint ezt mát csak mi szúrhatjuk el – mondta a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kongresszusán szombat kora délután Budapesten Márki-Zay Péter. A mozgalom elnöke szerint a győzelem feltétele az összefogás és a közös program, a nemzeti minimum megfogalmazása. A részletkérdéseket, vitákat pedig későbbre kell hagyni, akkorra, amikor majd szabad választást lehet tartani Magyarországon.

További feltétel, mondta, hogy előválasztást tartsanak az egyéni választókörzetekben, hogy megtalálhassák mindenhol a legjobb jelölteket. Ehhez a civilek és akár a csalódott fideszeseket is várják. Emlékeztetett, a lakosság mintegy harmada nem rendelkezik pártpreferenciával, őket meg kell győzni. (Márki-Zay Péter a témában írt esszéje a Magyar Hang friss számában olvasható.)

Magyar György ügyvéd szerint a Fidesz olyan rendszert hozott létre, amiben elvben csak ő nyerhet. Ezért kell okosnak lenni. Kicsit lassú az ellenzék tanulási folyamata, de az önkormányzati választás megmutatta, hogy működhet az együttműködés. Nem zárta ki, hogy egy választási szövetséget vagy választási pártot kell majd indítani 2022-ben, jogi értelemben így lehet felvenni a versenyt a regnáló hatalommal.

Az észszerűség kétlépcsős választást diktál: az első, hogy az együttműködés révén elküldik a NER-t oda, ahova való. Ha ez sikerül, le kell nyesegetni az alkotmány vadhajtásait, meg kell változtatni a pártfinanszírozás rendszerét, a független intézmények függetlenségét – Magyar Nemzeti Bank, Alkotmánybíróság és így tovább – vissza szükséges adni. A legnagyobb változtatást viszont a választótörvény igényli, lehetőség szerint vissza kellene állítani a kétfordulós rendszert.

HIRDETÉS

Oktatás, egészségügy, nyugdíjrendszer, államigazgatás – ezeken a területeken alakítanak ki első körben széles körű együttműködést és alkotnak stratégiát a széles körű együttműködés keretében, erről már Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő beszélt. Mint mondta, erre külön fórumokat hoznak létre, ebbe a négy fórumba szakértőket várnak az ellenzéki pártoktól, a civilektől és a szakmai szervezetektől is. A fórumok maguknak választanának vezetőséget és dolgoznák ki a szakmai programokat.

Hiszünk abban, hogy a pártok mellett a civileknek is nagy szerepet kell adni – fogalmazott ugyanitt Kész Zoltán alelnök. Verseny kell a vidéki körzetekben is, különben benne ragadunk a NER-ben. Vannak köztünk liberálisok, konzervatívok, szocialisták, mégis tudunk úgy dolgozni, hogy bármikor hátat tudunk egymásnak fordítani, mert megbízunk egymásban. Nagy az igény arra, hogy ne sötét, füstös szobában alkudozzanak a politikusok, hanem nyílt verseny legyen.

A MMM vezetőségének programismertetőjét követően a Siker receptje 2022-re címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak Virág Andrea (Republikon), Tóth Tamás (Iránytű), Horváth András és Pulai András (Publicus) részvételével, Dévényi István (Magyar Hang) vezetésével. Ezt követően Civil partnerség címmel beszélget Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, Hajdu Gergely az aHang-, L. László János a Nyomtass Te Is!- és Pákozdi Éva, a Számoljunk együtt mozgalom képviseletében.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek