Gyurcsány most olyan, „mint amikor Bayer Zsolt a rasszizmus ellen szervez tüntetést”

Gyurcsány most olyan, „mint amikor Bayer Zsolt a rasszizmus ellen szervez tüntetést”

Ungár Péter (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a Demokratikus Koalíció elnöke ismét kiállt a teljes ellenzéki összefogás mellett, nem kimondottan baráti üzenetet kapott, mégpedig Ungár Pétertől, az LMP parlamenti képviselőjétől.

– Én csak azt szeretném üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy ellenzéki együttműködésről és összefogásról beszélni úgy, hogy közben a volt miniszterelnök láthatóan egyenként próbál levadászni mindenkit az ellenzéki térfélen (de leginkább a saját volt pártját, amiről ugye egy rossz szót se fog soha mondani), az körülbelül olyan, mint amikor Bayer Zsolt a rasszizmus ellen szervez tüntetést – írta Facebook oldalán a politikus. Azt tette még hozzá, hogy ez „elég hiteltelen”.

Ungár Péter arra utalhatott, hogy komoly indulatokat váltott ki, amikor kiderült, az MSZP két fővárosi polgármestere – Kiss László és Szaniszló Sándor – otthagyja a szocialistákat és átül a Demokratikus Koalícióba (DK). Emlékezetes, Tóth Bertalan MSZP-elnök „örömlányos mentalitásról” beszélt, és arról, hogy senki sem tekintheti őket lábtörlőnek. Ő is üzent akkor Gyurcsány Ferencnek azzal, hogy „politikai hibát követ el, aki kifejezetten az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját és konfliktust generál az ellenzéki oldalon”.

Nemcsak a két szocialista politikus volt, aki otthagyta korábbi pártját a DK miatt, így tett például nemrég a Momentum győri elnöke is.

Security Check Required

null