HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Összecsap az ...

Összecsap az MSZP és a Momentum

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A főváros XIII. kerületének egyik körzete azon ritka helyek egyike, ahol nem fogott össze az ellenzék egy időközi választásra. Sőt, a Momentum és az MSZP elindul egymással szemben.

Időközi választást tartanak vasárnap a XIII. kerület egy részén, egy új önkormányzati képviselő fog bekerülni a kerületi testületbe. Azt a mandátumot kapja meg, amelyet tavaly október 13-án még a momentumos Kerpel-Fronius Gábor nyert el. A politikus azonban gyorsan lemondott a tisztségről, hiszen Karácsony Gergely mellett főpolgármester-helyettes lett belőle.

Kerpel-Fronius Gábor lemondása után megindult a vita arról, hogy a megüresedett mandátumért ismét egy momentumos politikus induljon az ellenzék részéről vagy pedig más. A hírek szerint egy erről szóló tárgyaláson Kerpel-Fronius Gábor lemondott arról, hogy ők adják a jelöltet, a politikus állítása szerint a szocialisták azzal gyakoroltak rá nyomást, hogy ha nem így tesz, nem szavazzák meg főpolgármester-helyettesi posztját a Fővárosi Közgyűlésben. Kerpel-Fronius Gábor korábban legalábbis ezt mondta a lapunknak adott interjújában, elismerve azt is, hogy hibázott, amikor belement az alkuba. Az MSZP ugyanakkor azt állítja, hogy ők nem zsaroltak senkit.

Hiába döntött így Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum elnöksége felülbírálta a döntését és elindítottak a körzetben egy saját jelöltet, Polyák Krisztinát. Az MSZP is kitartott amellett, hogy övék a jelölés joga, így Vaju Viktória is rajthoz áll a szocialisták és az Angyalföldön jó ideje megingathatatlan polgármester, Tóth József egyesületének színeiben.

HIRDETÉS

Fideszes színekben Tempfli József méreti meg magát, illetve a Mi Hazánk és a Munkáspárt is versenyben van.

A XIII. kerületben egyébként a tavalyi önkormányzati választáson – a korábbiakhoz hasonlóan – tarolt Tóth József és az ellenzék: 15 képviselőjük van, míg a kormánypártoknak 6. Vagyis bárki is nyeri meg a vasárnapi voksolást, az erőviszonyok nem fognak változni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek