Szivárognak az adatok a XIII. kerületi időközi választásról

Szivárognak az adatok a XIII. kerületi időközi választásról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első nem hivatalos, szavazókörökből származó eredmények alapján viszonylag szoros csatát hozott a vasárnap megrendezett időközi önkormányzati képviselőválasztás Budapest XIII. kerületében.

A Magyar Hang úgy értesült, hogy az MSZP jelöltje, Vaju Viktória vezet a szavazókörök többségében. A Momentum jelöltje, Polyák Krisztina a második. Az eddig lapunkhoz eljutott részeredmények alapján a Fidesz jelöltje a harmadik helyre szorult.

Itt azért kellett új választást kiírni, mert az ebben a körzetben megválasztott Kerpel-Fronius Gábort főpolgármester-helyettesnek választották, és az összeférhetetlenség miatt így a XIII. kerületben nem lehet képviselő. Az ellenzéki pártok nem tudtak megegyezni közös jelöltben. Összesen öt jelölt indult a képviselői székért.

Újabb cikkünk a témában:

Csak harmadik lett a Fidesz jelöltje a 13. kerületi időközi választáson | Magyar Hang

A választás.hu-n továbbra sincs semmilyen adat. A Hírklikk információi szerint a Tóth József polgármester (MSZP) által támogatott Vaju Viktória 497 szavazatot kapott (42,73 százalék), míg Polyák Krisztina, aki a Momentum jelöltjeként indult, 406 szavazattal lett a második. A korábbi LMP-s, most fideszes Tempfli József mindösszesen 226 voksot tudhat magáénak.