HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Letöltendő fo...

Letöltendő fogházbüntetést kapott egy tinédzser, aki beláthatatlan kanyarban előzve balesetezett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egy 19 éves endrefalvi fiatal tavaly nyáron egy beláthatatlan kanyarban, záróvonalon áthajtva, előzni tilos tábla után kezdett előzésbe.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt végrehajtandó fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság – az ügyészi vádirattal egyezően – azt a 19 éves endrefalvi fiatalt, aki csaknem tragédiát okozott felelőtlen előzésével.

Az ügyészség közleményéből kiderült, hogy a vádirati tényállás szerint a 19 éves vádlott 2019. július 16-án, 18 óra 20 perckor, a 22. számú főúton Balassagyarmat felől Őrhalom irányába vezette autóját, a jobb első ülésen barátnője, a hátsó ülés közepén barátnője 15 éves húga utazott.

A főút 29. számú kilométerszelvényének térségében egy jobbra ívelő útkanyarulat miatt záróvonal választja el a sávokat és „Előzni tilos” jelzőtábla van kihelyezve. A vádlott már korábban is nagy sebességgel haladva több járművet megelőzött, majd miután észrevette, hogy előtte éppen a barátnője édesapja halad, elhatározta, hogy őt is megelőzi az előzési tilalom ellenére. 130-140 km/h sebességre gyorsított, a járműve teljes terjedelmével áttért a bal oldali forgalmi sávba, így haladt be a beláthatatlan útkanyarulatba.

Ugyanekkor érkezett szemből egy személygépkocsi, amelynek a vezetője a kanyarban előző gépkocsi láttán a frontális ütközés elhárítása céljából fékezett és jobbra kormányozta a járművét, azonban a vádlott ekkorra a gépkocsija bal oldalának ütközött.

Az ütközés következtében a vádlott autója a levegőbe emelkedve többször átfordult, majd több alkalommal az úttestnek csapódva pattogva haladt tovább Őrhalom irányába, amerről egy újabb gépkocsi közeledett. Ennek vezetője a levegőben felé repülő jármű előli kitérés céljából balra, majd jobbra kormányozta autóját, de a vádlotti gépkocsi érintőlegesen így is nekiütközött.

A második ütközés után a még ekkor is nagy sebességgel, összetett mozgásmechanizmussal pörgő vádlotti gépkocsi a bal oldali vízelvezető árokba vágódott, onnan visszapattant az úttestre, végül az első ütközés helyétől 100 méterre, eredeti menetirányával szembefordulva állt meg.

HIRDETÉS

A hátul utazó lány, mivel bekapcsolt biztonsági övet nem viselt, a borulások során kirepült a járműből és egy füves-árkos területre zuhant, és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Balassagyarmati Járásbíróság 2020. február 18-án a vádlottat első fokon 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádat képviselő Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze az ítélet ellen fellebbezést jelentett be, hosszabb tartamú járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazva, a vádlott pedig enyhítésért fellebbezett, így az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék fog másodfokon dönteni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,907lájkolóTetszik
3,799követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek