Orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt kap a nemzetközi vonatok személyzete

Orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt kap a nemzetközi vonatok személyzete

A helyiek által 'uzsgyi'-ként becézett (MÁV 6341 sorozatú) motorvonat Kecskemétről Baja felé indul (Forrás: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek délutántól a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók és utaskísérők részére 1600 darab orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt tartalmazó egységcsomagot osztottak ki – olvasható a MÁV honlapján hétfőn kora délután megjelent tájékoztatóban. Ezzel párhuzamosan előkészítik a szükséges tartalékok megrendelését is. A MÁV-START jegyvizsgálói már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt.

A dokumnetumból az is kiderül, hogy a vasúttársaság a különböző a betegségek terjedése elleni általános gyakorlat szerint naponta többször végeztet tisztítást, amelynek során fertőtlenítik a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, WC-ket. A takarítást és tisztítást múlt péntektől minden egyes alkalommal fokozottan ellenőrzik.

A kocsik tisztítása során felületi fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatok esetében a folyékony szappan adagolókat pedig azok műszaki kialakításától függően fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A railjetekben jelenleg csak az osztrák vasúttársaság végzi a szappanfeltöltést.

A nemzetközi vonatokon dolgozók részére részletes tájékoztató dokumentumot állítottak össze a koronavírusról, annak terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a tisztítás, takarítás módjáról és a szájmaszk használatáról, valamint olyan plakátokat is kiküldtek, amelyeken az alapos, hatékony kézmosás módját ismertetik.