HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orvosi szájma...

Orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt kap a nemzetközi vonatok személyzete

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Péntek délutántól a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók és utaskísérők részére 1600 darab orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt tartalmazó egységcsomagot osztottak ki – olvasható a MÁV honlapján hétfőn kora délután megjelent tájékoztatóban. Ezzel párhuzamosan előkészítik a szükséges tartalékok megrendelését is. A MÁV-START jegyvizsgálói már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt.

A dokumnetumból az is kiderül, hogy a vasúttársaság a különböző a betegségek terjedése elleni általános gyakorlat szerint naponta többször végeztet tisztítást, amelynek során fertőtlenítik a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, WC-ket. A takarítást és tisztítást múlt péntektől minden egyes alkalommal fokozottan ellenőrzik.

A kocsik tisztítása során felületi fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatok esetében a folyékony szappan adagolókat pedig azok műszaki kialakításától függően fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A railjetekben jelenleg csak az osztrák vasúttársaság végzi a szappanfeltöltést.

A nemzetközi vonatokon dolgozók részére részletes tájékoztató dokumentumot állítottak össze a koronavírusról, annak terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a tisztítás, takarítás módjáról és a szájmaszk használatáról, valamint olyan plakátokat is kiküldtek, amelyeken az alapos, hatékony kézmosás módját ismertetik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,907lájkolóTetszik
3,799követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek