HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Robbanóanyag-...

Robbanóanyag-detektorokat vett a rendőrség közel 200 millió forintért

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A tűzszerész robotok és ruhák után újabb százmilliókat költenek a bombák elleni védekezésre – írja a Népszava.

Egymást érik a tűzszerész-beszerzések a Készenléti Rendőrségnél: ezúttal két tételben hordozható vegyi és robbanóanyag detektorokat, a működtetéshez szükséges kellékanyagokat és infravörös tartományban mérő Raman spektrométereket vásároltak, 194,6 millió forintért – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A nyílt tenderen zajló közbeszerzés mindkét tételét egyedüli ajánlattevőként a CBRN Magyarország Vegyivédelmi és Tűzvédelmi Kft. nyerte el, ami a termékek leszállítása mellett azt is vállalta, hogy egy alkalomra szóló, négyórás kiképzést tart a detektorokat használó állománynak.

Ugyanez a cég január végén már elnyerte a Készenléti Rendőrség tűzszerész robotokra és „romboló eszközökre” kiírt pályázatát, nettó 327 milliós pályázatukkal. A rendőrségi beszerzések terén a cég így lassan felveszi a versenyt a hatósági-honvédelmi tendereken nagypályás Milipol Zrt.-vel is, ami szintén kivette a részét a bomba üzletből: mint a lap decemberben beszámolt róla, 194,5 millió forintért adtak el bombaruhákat a készenlétiseknek.

A rendőrök emellett bombaszállító konténert is szeretnének vásárolni: pályázati felhívásuk alapján 220 millió forintot szánnak egy ilyen eszköz beszerzésére. A fentiek alapján tehát a rendőrség rövid időn belül összesen 936 millió forintot költött, illetve költene tűzszerész készségek fejlesztésére.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,907lájkolóTetszik
3,799követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek