HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Több banknál ...

Több banknál is problémák vannak, miután elindult az azonnali átutalási rendszer

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A várakozásoknak megfelelően hétfőn ugyan elindult az azonnali átutalások rendszere a magyar bankoknál, azonban több pénzintézetnél is problémák mutatkoztak.

Az Index több olvasója is jelezte, reggel óta nem elérhető az OTP webbankja, s a cikk írója sem tudott belépni a kezelői felületre. A telefonos ügyintézők nem tudták megmondani, mikor lesz ismét használható a rendszer. 

Lapunk munkatársa is próbált utalást indítani hétfő délután, ám az oldal nem volt elérhető.

Az Index megkeresésére a bank a következő választ adta: „Ma dél körül lassulás volt tapasztalható az OTP Bank internetbankjában, tehát nem volt szó leállásról. Mindeközben a smartbank (mobilbank) végig megfelelően működött, így az azonnali átutalások is átmentek. Azóta rövid idő után helyreállt az internetbank is. A probléma tehát nem reggel óta állt fent. A rendszer nem omlott össze, hiszen lassulás volt a rendszerben.”

A Privátbankár tesztelése azt mutatta, nem mindenhol volt gördülékeny a szupergyors új fizetési rendszer startja: a K&H Bank kijelezte, hogy a pénz elindult a CIB Bank felé, ám az nemhogy 5 másodperc, hanem 5 perc után sem érkezett meg. Az ezt követő második tesztük során pedig már hibaüzenetet kaptak: Missing Debtor Address – azaz nem létezik a célszámla. A tranzakciók listájába mégis „könyvelt” azonnali átutalási tételként bekerült a hibaüzenettel látszólag elutasított ügylet, célba viszont nem ért.

Végül 30 percen belül a CIB-es számlán megjelent a pénz, a kimutatáson pedig nem azonnali, hanem „sima” átutalásként – ennek oka az is lehet, hogy egyidejűleg 2 különböző számlára indult el utalás – ha ezt a bank csoportosként értelmezi, akkor az kikerülhet az azonnali fizetési rendszer hatálya alól.

A kisebb-nagyobb hibák ellenére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sikeresnek tartja az azonnali utalás bevezetését. – Sikeresen indult hétfőn az azonnali átutalási rendszer, amely dinamizálja a magyar gazdaságot – mondta a jegybank hétfői sajtótájékoztatóján Patai Mihály alelnök. A szakemberek az elmúlt órákban is tökéletesítették a rendszert, amelyhez a világon egyedülálló módon minden pénzintézet csatlakozott. Az alelnök szerint az azonnali átutalás akkor fog igazán kiteljesedni, ha az abban rejlő lehetőségeket minden ügyfél tudatosan használja majd.

HIRDETÉS

Az azonnali átutalás részleteiről itt olvashatnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,028lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.