HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Donáth Anna p...

Donáth Anna pert nyert az Origóval szemben, amely szexuális zaklatással vádolta

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Jogerősen pert vesztett az Origo.hu, amely tavaly nyáron Donáth Annáról, a Momentum európai parlamenti képviselőjéről azt állította, hogy szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt. Donáth szerint „a közpénzből működő propagandalapok bárkiről leírnak bármilyen hazugságot, a perköltségeket és a bírságokat ugyanis végső soron szintén közpénzből fizetjük”.

Másodfokon helyreigazítási pert nyert Donáth Anna EP-képviselő az Origo.hu portállal szemben – közölte a Momentum. Az Origo.hu 2019. augusztus 12-i, „Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után” című cikkében gyanúsította meg Donáth Annát egy „névtelen levélíró” levele alapján, amelyet a portál a Ripost cikke alapján írt.

Donáth Anna még 2019. augusztus 29-én küldött helyreigazítási kérelmet az Origo.hu-nak, ennek azonban a portál nem tett eleget, így Donáth bírósághoz fordult. A bíróság első fokon helyreigazítás közzétételére kötelezte az Origo.hu-t, ez ellen akkor fellebbezett a portál, végül azonban a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is helyreigazításra kötelezett.

A bíróság indoklásában azt írta: „A valóság bizonyítása nem volt eredményes, mert a perben kihallgatott tanú, a Ripost újságírója csak annyit tudott tanúsítani, hogy az olvasói levél írójával személyesen beszélt, de a története valóságtartalmának semmilyen módon nem járt utána”.

Az indoklás szerint „a bizonyítás eredményeként megállapítható, hogy a cikkben egyértelműen valótlan tényállítás történt”. Mindezekre figyelemmel az alperes helyreigazítás közzétételére köteles.

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta: „A propagandának tökéletes ez a működés: hónapokon át hazudnak a címlapjaikon, majd fél év múlva csendben közzéteszik a helyreigazításokat. A közpénzből működő propagandalapok bárkiről leírnak bármilyen hazugságot, a perköltségeket és a bírságokat ugyanis végső soron szintén közpénzből fizetjük”.

A Momentum európai parlamenti képviselője szerint „akkor beszélhetünk majd igazságos Magyarországról, amikor többé nem működtet gyűlöletpropagandát az állam a mi pénzünkből”.

HIRDETÉS

– A saját csatáinkat addig is meg kell vívnunk propagandával a bíróságokon, de tudnunk kell, hogy ezek valójában csak látszatmegoldások – írta Donáth Anna.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek