Molnár Zsolt szerint Gyurcsány rombolja az ellenzéki pártok közötti bizalmat

Molnár Zsolt szerint Gyurcsány rombolja az ellenzéki pártok közötti bizalmat

Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. Az első sorban Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, a párt európai parlamenti képviselője (első sor , b2), Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke (b3) és Vágó István, a DK elnökségi tagja (b5), valamint Ara-Kovács Attila, a DK elnökségi tagja, a párt EP-képviselője (második sor, b). MTI/Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ATV műsorában mondott köszönetet – ironikusan persze – Molnár Zsolt azért a „heroikus küzdelemért”, amivel Gyurcsány Ferenc az átlépni kívánó MSZP-seket tartja vissza pártjától.

A Demokratikus Koalíció vezetője korábban ugyanis arról beszélt, hogy három vidéki szocialista szervezet is átlépne a pártjába, de ő igyekszik lebeszélni őket róla. Az MSZP budapesti elnöke szerint viszont Gyurcsány csak egy jót tehet, ha őt hívja fel ezzel a dologgal, és neki mondja el.

Molnár szerint ebben a formában viszont csak rombolja az ellenzéki pártok közötti bizalmat, és ha nem nevezi meg a konkrét szervezeteket, akkor bejelentése csak találgatásnak minősül.

A szocialisták budapesti elnöke nem tart attól, hogy szétesik az MSZP, korábban pedig – jegyezte meg – még a DK-ból is léptek ki tagok. Lesz még a Magyar Szocialista Párt az ellenzék vezető ereje, állította Molnár Zsolt. Szerinte az is kizárt, hogy 2022 előtt egy párttá válna a kettő.

Gyurcsány Ferenc hétfőn este, az ATV műsorában beszélt arról is, hogy szerinte az MSZP a jelenlegi lelkiállapotában nem tudná feldolgozni a távozásokat. „Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik” – mondta. Állítása szerint pedig ő volt a legjobban meglepődve, amikor Kiss László és Szaniszló Sándor bejelentették a DK-ba való átlépési szándékukat.

Tóth Bertalan a Facebook-oldalán reagált, azt írva: általában jólesik, ha egy közösség kedélyállapota felől érdeklődnek, de ezt is túl lehet tolni, ha ez megy „reggel, délben meg este.”

„Az MSZP megerősödve került ki az októberi választásokból, és az MSZP-Párbeszéd szövetség ma a legjelentősebb ellenzéki erő a nagyvárosokban, és országos szinten is egyenrangú partnere a többi ellenzéki pártnak. Politikai hibát követ el, aki alábecsüli ezt az erőt és konkurenciaharcot folytat ellene. Az MSZP erőteljesebb baloldali orientációja, új stratégiája, új szövetségi politikája és újbóli megerősödése van, akinek nem tetszik. De mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy erős MSZP, karakteres szociáldemokrata mozgalom nélkül sem kormányváltás, sem korszakváltás nem lehetséges” – üzente. Azzal viszont egyelőre nem kívánnak foglalkozni, ki legyen a miniszterelnök-jelölt 2022-ben.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.