HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Molnár Zsolt ...

Molnár Zsolt szerint Gyurcsány rombolja az ellenzéki pártok közötti bizalmat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az ATV műsorában mondott köszönetet – ironikusan persze – Molnár Zsolt azért a „heroikus küzdelemért”, amivel Gyurcsány Ferenc az átlépni kívánó MSZP-seket tartja vissza pártjától.

A Demokratikus Koalíció vezetője korábban ugyanis arról beszélt, hogy három vidéki szocialista szervezet is átlépne a pártjába, de ő igyekszik lebeszélni őket róla. Az MSZP budapesti elnöke szerint viszont Gyurcsány csak egy jót tehet, ha őt hívja fel ezzel a dologgal, és neki mondja el.

Molnár szerint ebben a formában viszont csak rombolja az ellenzéki pártok közötti bizalmat, és ha nem nevezi meg a konkrét szervezeteket, akkor bejelentése csak találgatásnak minősül.

A szocialisták budapesti elnöke nem tart attól, hogy szétesik az MSZP, korábban pedig – jegyezte meg – még a DK-ból is léptek ki tagok. Lesz még a Magyar Szocialista Párt az ellenzék vezető ereje, állította Molnár Zsolt. Szerinte az is kizárt, hogy 2022 előtt egy párttá válna a kettő.

Gyurcsány Ferenc hétfőn este, az ATV műsorában beszélt arról is, hogy szerinte az MSZP a jelenlegi lelkiállapotában nem tudná feldolgozni a távozásokat. „Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik” – mondta. Állítása szerint pedig ő volt a legjobban meglepődve, amikor Kiss László és Szaniszló Sándor bejelentették a DK-ba való átlépési szándékukat.

Tóth Bertalan a Facebook-oldalán reagált, azt írva: általában jólesik, ha egy közösség kedélyállapota felől érdeklődnek, de ezt is túl lehet tolni, ha ez megy „reggel, délben meg este.”

„Az MSZP megerősödve került ki az októberi választásokból, és az MSZP-Párbeszéd szövetség ma a legjelentősebb ellenzéki erő a nagyvárosokban, és országos szinten is egyenrangú partnere a többi ellenzéki pártnak. Politikai hibát követ el, aki alábecsüli ezt az erőt és konkurenciaharcot folytat ellene. Az MSZP erőteljesebb baloldali orientációja, új stratégiája, új szövetségi politikája és újbóli megerősödése van, akinek nem tetszik. De mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy erős MSZP, karakteres szociáldemokrata mozgalom nélkül sem kormányváltás, sem korszakváltás nem lehetséges” – üzente. Azzal viszont egyelőre nem kívánnak foglalkozni, ki legyen a miniszterelnök-jelölt 2022-ben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,698lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek