Négy évet kapott a tinédzserlány haláláért, szabadon távozhat

Négy évet kapott a tinédzserlány haláláért, szabadon távozhat

A lány halálának helyszíne Borsodnádasdon (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze négy éves börtönbüntetésre ítélték azt a B. Rolandot, aki a 17 éves K. Csenge halálát okozta – derült ki a Blikk cikkéből. A 22 éves fiú ráadásul szabadon is távozhatott a bulvárlap szerint, hiszen az előzetest is beszámították.

Mindezt annak ellenére, hogy a bíróság arra jutott, B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös, ő okozta a borsodnádasdi lány halálát. A fiú védekezése szerint valóban találkoztak a gyilkosság estéjén, K. Csenge viszont egyszer csak azt mondta, mennie kell. Ezután állítólag egy erdős részen talált rá az eszméletlen lányra. Azt hitte, halott, és őt fogják a gyilkossággal gyanúsítani, ezért az áldozatot a vízaknába dobta – szólt a védekezés.

„Nincs igazság, nincsen, egyáltalán nincsen" | Magyar Hang

K. Csengét 2017 szeptemberében találták meg egy vízelvezető aknában. Az orvosszakértő szerint még élt, amikor bedobták, és a halált fulladás okozta. A vád szerint a gyilkosság előtt találkozott B. Rolanddal, aki többször megütötte őt, majd az eszméletlen testet az aknába dobta.

A bíróság szerint azonban nem volt kétséget kizárólag bizonyítható, hogy B. Roland bántalmazta a lányt. Eszerint életszerűnek találták az elképzelést, hogy valóban csak véletlenül talált rá, halottnak hitte, és rémületében dobta őt az aknába.

Mint a Blikk megjegyezte, emberölésért 5-15 évet szabhat ki a bíróság. A 22 éves B. Rolandot viszont így a lap szerint az előzetesben töltött évek miatt máris elengedték, szabadon távozhat. K. Csenge édesanyja zokogva kérte a bírót, hogy ne engedje ki a gyilkost, majd a nő a folyosón összeesett, mentőt kellett hívni hozzá.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.