HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Ráhel, ...

Orbán Ráhel, Mészáros Beatrix és Novák Katalin a legbefolyásosabb magyar nők között

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Forbes magazin 2020-ban is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők összesen 50 fős listáját. Üzlet, közélet, kultúra és média kategóriákban rangsorolták a vezetőket.

A közéleti listán a tavalyi első, Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a negyedik helyre került. Az első Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár lett. Novák rakta össze és adja arcát a kormány fő kampányeszközévé lett családtámogatási programhoz, és elképzeléseihez óriási pénzeket tud kiharcolni, akár más minisztériumok kárára is. Befolyását növeli, hogy a Fidesz külkapcsolatainak felelőseként az Európai Néppárt ügyeiben is ő tárgyal – írja a Forbes indoklásul. Két helyet előrelépve második Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya. „A turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz”, jellemezte őt több forrás. Besorolásnál szempont volt, hogy férje, Tiborcz István üzleti befolyása is végső soron neki köszönhető. Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége hatodik.

Harmadik Varga Judit igazságügyminiszter. Visszatért hetedikként Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, EP-képviselő. Mögötte új szereplő Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese, az MSZP elnökségi tagja.

A húszfős Üzlet listát második éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója. Második idén is Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, harmadik pedig Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója. Hetedik helyen új névként szerepel Mészáros Beatrix, a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc lánya, aki 2017-ben került az Opus Global Nyrt., a családi cégbirodalom legfontosabb vállalatának élére. 

A Média szekció legbefolyásosabbja idén is, mint eddig mindig, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett. A második Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, a harmadik D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa.

A listák érdekessége – írja Forbes–, hogy hónapok alatt nevek tűnnek el a semmibe – esetenként olyanoké, akik évekig pozícióban voltak –, ez pedig az aktuális légkört minősíti, és kifejezetten jól szemlélteti a befolyás törékenységét. Példaként említik Havas Ágnest, aki a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatójaként három évig vezette kulturális listát, ám Andy Vajna tavaly januári halála után pozícióját nem tudta megőrizni. Helyére idén Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója került, aki a magyar könyvpiac második legnagyobb, kilenc kiadót egyesítő cégét vezeti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek