Újabb kilépések a Jobbiknál

Újabb kilépések  a Jobbiknál

Jobbikos zászlók (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilépett a Jobbikból a párt Nyugdíjas Tagozatának alelnöke, Orosz Gyula, valamint a Vas megyei elnökség is.

Orosz Gyula, a Jobbik Nyugdíjas Tagozatának alelnöke közleményében azt írta, lemond az egyeki szervezet elnöki posztjáról, továbbá távozik egy tagtársa is, így megszűnik az egyeki szervezet. „A tisztújító kongresszus óta eltelt időben tapasztalható, a párton belüli bolsevista tisztogatási folyamat, majd az érdemtelen, alkalmatlan megélhetési percemberek pozicionálása számomra elfogadhatatlan. Mint ahogy vállalhatatlan az az új irányvonal is, amely a nemzeti ügyekből való kihátrálást jelenti. Én nem akarok a »baloldali választóknak megfelelni«, ez nem fér bele az én konzervatív, jobboldali értékrendembe” – tájékoztatta a nyilvánosságot Orosz Gyula.

Időközben feloszlott a párt bakonszegi szervezete is, a tagság kétharmada kilépett a Jobbikból. „A tisztújításkor a választókerületünk vezetői azért nem engedték, hogy a megyei küldöttekkel szervezetten utazzunk a kongresszusra, mert nem értettünk egyet Jakab Péter politikájával, nem szavaztuk volna meg a jelöltjeit. Mivel más módon nem tudtunk eljutni a kongresszusra, így a szervezetünk képviselet nélkül maradt. Kirekesztettek bennünket a demokratikus döntéshozatalból, ami nem más, mint választási csalás! Ezt nem tűrhettük, ezért feloszlott a bakonszegi Jobbik” – indokoltak a távozók.

Hétfőn este számoltunk be róla, hogy Bana Tibor országgyűlési képviselő, volt alelnök is csatlakozott Bencsik Jánoshoz, és elhagyta mind a pártot, mind annak parlamenti frakcióját. Bana leszögezte azt is, hogy emellett továbbra is az ellenzéki összefogás híve. A politikus Facebook-videójában arról beszélt, mindig a mérsékelt irányzatot képviselte a párton belül, tüntetett Erdogan ellen, támogatta az euró mielőbbi bevezetését, illetve javasolta, hogy adjanak ki sajtóközleményt a holokauszt nemzetközi és magyarországi emléknapján. „Sajnos egyik esetben sem állt mellém a döntéshozók többsége” – fogalmazott.

Újabb képviselő, a párt volt alelnöke hagyja ott a Jobbikot | Magyar Hang

Bana Tibornál nem állt meg a kilépési hullám, követte a teljes Vas megyei vezetés is. „Mi, a Jobbik Vas megyei vezetői kijelentjük, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Jobbik szétveréséhez asszisztálni, ezért párttagságunk megszüntetését jelezzük az Országos Elnökség és a pártigazgató felé, ezzel párhuzamosan pedig megszűnnek megyei alapszervezeteink” – közölte Lábodi Gábor, a párt Vas megyei alelnöke Facebook-oldalán.

Mint írta: 13 éve Bana Tibor vezetésével alakultak meg első szervezeteik Vas megyében, Lábodi szerint a megválasztott elnökség részéről mégis nemtelen támadások érték. Végezetül hozzátette: nekik Vas megye és az itt élők boldogulása az első, „ezért nem hagyjuk őket cserben, a továbbiakban is aktívan és tisztességesen, egyesületi keretek között folytatjuk a Vas megyeiek érdekképviseletét!”

Nemrég távozott a pártból annak egyik alapítója, Szávay István is, akivel kapcsolatban Jakab Péter a párt kongresszusán „Szávay-klánról” beszélt.