HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Schiffer Andr...

Schiffer András: Az elmúlt két évben az ellenzék „hozzádékásodott” a DK-hoz

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Lesújtó véleményt közölt az LMP egykori társelnöke a teljes ellenzékről és az összefogás, illetve az egy lista, két lista körüli vitákról.

– Az elmúlt két évben az összes többi ellenzéki formáció hozzádékásodott a DK-hoz és ez legalább annyira dicséri a volt miniszterelnök kvalitásait, mint a vetélytársak mérhetetlen ostobaságát. No meg persze az orbáni polarizációs stratégia sikerét – írta közösségi oldalán Schiffer András. Szerinte Gyurcsány Ferencnek teljesen igaza van, közös ellenzéki lista kell. Sőt, az volna a legegyszerűbb, egyben költségkímélő és becsületes megoldás, „ha valamennyien egyetlen O1G-pártban egyesülnének, de felőlem be is léphetne az összes többi a DK-ba”.

Az egykori politikus ezúttal azért nyilvánított véleményt mert Czeglédy Csaba az „ő szellemét látta lebegni” Ungár Péter felett, amikor az LMP politikusa az ATV-ben bírálta Gyurcsány Ferencet. Márpedig ő – mint írta is – ezúttal Gyurcsány Ferenccel ért egyet.

Schiffer András szóvá tette azt is, hogy eltűntek az érdemi véleménykülönbségek az ellenzéki oldalon, a DK-n kívüli ellenzék tökéletesen reflektálatlan a 2002 és 2010 közötti kormányzati politika tartalmára. Elismerte, hogy lehet Ungár Péternek súlyos vitája a DK-val, pártjának viszont szerinte jellemzően csak akkor, ha nem kapnak meg egy „nyerhető” körzetet, vagy alpolgármesteri posztot. Kapott azért a többi párt is.

HIRDETÉS

– Önfeladásban persze a neoJobbik az LMP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le – írta. Az MSZP kapcsán pedig csak úgy fogalmazott, hogy a szocialisták és a DK egylényegűségét pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint Czeglédy Csaba mozgása a két párt között.

Schiffer Andrásnak és Vágó Gábornak is fizet az LMP-frakció | Magyar Hang

A második legkisebb létszámú, hatfős képviselőcsoport összesen 220 millió forintnyi szerződést kötött 2018 májusa óta.

Schiffer András kifejtette véleményét arról is, hogy az általa csak „O1G-koalíciónak” nevezett ellenzék összefogás 2022-es győzelme esetén semmi sem fogja megakadályozni a 2010 előtti liberális hegemónia restaurálását. – Én mindenesetre biztosan nem állok útjában a legteljesebb ellenzéki összefogásnak, kíváncsian várom a House of Cards magyar verzióját, a szavazatom pedig a Kutyapárté – fűzte hozzá.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,641lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek