Csoportos nyelvtanfolyamon vett részt a koronavírusos iráni diák

Csoportos nyelvtanfolyamon vett részt a koronavírusos iráni diák

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülőtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Február végén csoportos német nyelvtanfolyamon vett részt Budapesten az egyik koronavírussal megfertőződött iráni fiatal – tudta meg az Index.hu. A portál szerint arról a személyről van szó, aki a Semmelweis Egyetem gyógyszerészhallgatója.

A fiatalember a Goethe Intézetben kezdett el egy tanfolyamot február 26-án, vagyis két nappal azután, hogy megvizsgálták, ám ekkor még nem lehetett tudni a vizsgálat eredményét. A tanfolyamon rajta kívül nagyjából féltucatnyian vettek részt.

A résztvevőket csütörtökön értesítették telefonon arról, hogy otthoni karanténba kell vonulniuk nekik és a közvetlen családtagjaiknak egyaránt. Az Indexnek sikerült telefonon beszélni az egyik résztvevővel, aki elmondta: külföldi férje tanul a csoportban. Mindkettejükkel azt közölték, hogy ne menjenek dolgozni. Egyébként mindketten tünetmentesek.

A Goethe Intézet azt írta a portálnak, hogy amint megtudták, hogy a megfertőződött fiú hozzájuk járt tanfolyamra – egyébként egyetlen órán, a február 26-i foglalkozáson vett részt –, azonnal értesítettek mindenkit.

A Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzata korábban már azt közölte, hogy a hallgató sajnos nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett. Egy hétig járt gyakorlatokra, egy 16 fős angol évfolyamra.