HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Kikérem maga...

„Kikérem magamnak, hogy Orcsány és Gyurbán között kelljen választanom!”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Orbán-rendszert a hisztériakeltés, a megtévesztés és a többség szemében kedves eszmékkel való visszaélés tartja össze – véli Lányi András filozófus, ökopolitikus, aki szerint a klímavédelmi akcióterv politikai rögtönzés, és a parlamenti pártok zöldülése nem jelent valódi elkötelezettséget az elkerülhetetlen változások mellett. A huszonegyedik századi politikai filozófia hívószava az ökológia. Lányi Andrással a koronavírusról, a környezetbarát oligarchákról, a süllyedő hajó kapitányáról, az idézőjeles baloldalról, az acsarkodó értelmiségről, és a menekültválság megoldásáról beszélgettünk.

Lányi András szerint a pártok nem a klímaváltozásra figyeltek fel, hanem a közérdeklődés változására, minden témára rárepülnek, amiből szavazatokat remélnek. – Most, hogy az ökológiai katasztrófa közbeszéd tárgya, minden politikai erő bezöldül majd. Nemcsak a Fidesz, az ellenzéki pártok is versengve igyekeznek bizonyítani, hogy ők kínálnak megoldást az ökológiai válságra.

Az ökopolitikus elmondta, a magyar közélet szegénységi bizonyítványa, hogy még mindig a régi „baloldal” – idézőjelet ide a javából, írta korábban – visszatérése az Orbán-rendszer alternatívája. – Kikérem magamnak, hogy Orcsány és Gyurbán között kelljen választanom! A rendszer stabilitása annak köszönhető, hogy a választópolgárok az egyiket mindig jobban utálják, mint a másikat.

Felhívhatja a koronavírus-járvány a figyelmet a globális felmelegedés hatásaira? Magyarország valóban a klímaküzdelem élharcosa? A környezetvédők tényleg olyanok, mint a görögdinnye, a zöld felszín alatt marxizmust terjesztenek? Hogyan nyerhetjük vissza a tartalmas emberi kapcsolatokhoz való jogunkat, és hogyan beszélhetjük le a gyerekeket az okostelefonról? Mit árul el Orbán Viktor klímavédelmi programja? Miért jó, ha az oligarchák a megújuló energiából gazdagodnak meg? Mi lesz a Paks 2-vel? Miért dugják a fejüket a homokba a Momentum fiatal politikusai? Miért nem áll szóba egymással az értelmiség? Hogyan állítható meg a menekültválság? És mi az Orbán Viktor-i kommunikáció nagy trükkje?

A válaszokat megtalálják a Magyar Hang legfrissebb, március 6-án megjelent 2020/10. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És hogy mit talál még a 2020/10. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,582lájkolóTetszik
3,768követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszavonta a fellebbezést Kaleta Gábor

Így jogerőssé vált az egykori diplomatára a pedofil felvételek tárolása miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés.