HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Már közel két...

Már közel kétszázezren írták alá a nemzeti régiókról szóló kezdeményezést

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Közel kétszázezer aláírás gyűlt már össze online a nemzeti régiók védelme érdekében – mondta a Rákóczi Szövetség elnöke az M1 vasárnap reggeli műsorában. Csáky Csongor hangsúlyozta: az elektronikus lehetőség mellett papír alapon is támogatható a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése, a szövetség az ívek összegyűjtésében is segítséget nyújt.

Az ívek a szövetség honlapjáról is letölthetők – egy ívre három aláírás vezethető fel – és azokat a 1255 Budapest, Pf. 23 címükre is visszaküldhetik. Az ide érkező íveket a Rákóczi Szövetség az aláírásgyűjtés május 7-ei befejeztével átadja a szervezőknek.
  

Székelyföldön megbukott Mészáros Lőrinc barátja | Magyar Hang

Úgy tűnik, a székelyek egy részének is elege van a választott vezetőik NER-lovagként való viselkedéséből: szombaton Csíkszeredában előválasztást tartott az RMDSZ, és ezen elbukott a funkcióban lévő polgármester, Ráduly Róbert Kálmán. Ráadásul nem kicsit, nagyon: ellenlábasa, Korodi Attila a szavazatok 74 százalékának elnyerésével vitte a polgármester-választással felérő előválasztást.

A szövetség elnöke sikertörténetnek nevezte a 2018-ban indult Minority SafePack kezdeményezést, ami mellett az érvényességi küszöböt meghaladó, 1,2 millió aláírás gyűlt össze. Ez alapvetően az EU területén több mint 50 millió embert jelentő őshonos nemzeti kisebbségek védelmére hívja fel az EU döntéshozóinak figyelmét – mondta.

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésével pedig azt szeretnék elérni, hogy az egy tömbben élő őshonos nemzeti kisebbségek esetében, ahol azok régiót is képeznek – például a székelyeknél – az EU ismerje el nemzeti régióként a térségeket, és biztosítson forrásokat ahhoz, hogy a közösségek meg tudjanak maradni – fogalmazott Csáky Csongor. Úgy vélte: a kezdeményezés a nemzeti kisebbségek megmaradása mellett a régiók népességmegtartó erejét is tudná növelni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,884lájkolóTetszik
3,798követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek