HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ha van is jav...

Ha van is javaslat, a Nat már nem változik

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Nemzeti alaptanterv már nem fog változni – ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Hajnal Gabriella arra a kérdésre, hogy van-e lehetőség még módosításra, ha megfontolásra érdemes szakmai javaslat érkezik. A Nat megújításáért felelős miniszteri biztos szerint a kerettantervekben elképzelhető módosítás a bevezetést követő tapasztalatok alapján, ha azt látják, hogy a gyerekek érdekében erre szükség van.

Az alaptanterv nyilvánosságra kerülése óta nem csituló viták kapcsán a szakember annyit mondott, hogy „olyat írni egyszerűen nem lehet, ami mindenkinek megfelel”. – Mi a középutat próbáltuk megtalálni – fogalmazott, hozzátéve, hogy olyan anyagot készítettünk, ami „biztosítja az esélyegyenlőséget, használható tudást ad, amelyet a hátrányos helyzetű térségekben is el tudnak sajátítani, ugyanakkor biztosítja a tehetséggondozást is”.

A piaristák az oktatás elhúzódó válságáról írnak a Nat kapcsán, ezer egyházi tanár tiltakozik | Magyar Hang

A Nat ellen sokan tiltakoznak, mióta ismertté vált a teljes anyag, még egyházi iskolák oktatói is. Az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom (ADOM, korábbi nevén: Független Diákparlament) most hétvégén, március 15-én szervezett volna tiltakozást az alaptanterv ellen, ám a többi más nagy rendezvény szervezőihez hasonlóan, a koronavírusra hivatkozva ők is lemondták az eseményt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,649követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.