Ha van is javaslat, a Nat már nem változik

Ha van is javaslat, a Nat már nem változik

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Hajnal Gabriella, a Nemzeti alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztos sajtótájékoztatót tart a módosított Nemzeti alaptantervről az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. január 31-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti alaptanterv már nem fog változni – ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Hajnal Gabriella arra a kérdésre, hogy van-e lehetőség még módosításra, ha megfontolásra érdemes szakmai javaslat érkezik. A Nat megújításáért felelős miniszteri biztos szerint a kerettantervekben elképzelhető módosítás a bevezetést követő tapasztalatok alapján, ha azt látják, hogy a gyerekek érdekében erre szükség van.

Az alaptanterv nyilvánosságra kerülése óta nem csituló viták kapcsán a szakember annyit mondott, hogy „olyat írni egyszerűen nem lehet, ami mindenkinek megfelel”. – Mi a középutat próbáltuk megtalálni – fogalmazott, hozzátéve, hogy olyan anyagot készítettünk, ami „biztosítja az esélyegyenlőséget, használható tudást ad, amelyet a hátrányos helyzetű térségekben is el tudnak sajátítani, ugyanakkor biztosítja a tehetséggondozást is”.

A piaristák az oktatás elhúzódó válságáról írnak a Nat kapcsán, ezer egyházi tanár tiltakozik | Magyar Hang

A Nat ellen sokan tiltakoznak, mióta ismertté vált a teljes anyag, még egyházi iskolák oktatói is. Az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom (ADOM, korábbi nevén: Független Diákparlament) most hétvégén, március 15-én szervezett volna tiltakozást az alaptanterv ellen, ám a többi más nagy rendezvény szervezőihez hasonlóan, a koronavírusra hivatkozva ők is lemondták az eseményt.