Jakab Péter: Nem az ellenzéki oldalon kell megnyerni a versenyt

Jakab Péter: Nem az ellenzéki oldalon kell megnyerni a versenyt

Jakab Péter (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik új elnöke interjút adott a Hvg-nek, melyben többek között leszögezte: „A ’18-as választás azt is megüzente, hogy ezt a versenyt nem az ellenzéki oldalon kell megnyerni, nekünk nem az ellenzék vezetőerejévé kell válnunk, hanem a kormányváltás vezetőerejévé. Aki az ellenzék vezetőereje akar lenni, az el tudja érni úgy is, hogy a többi ellenzékit felzabálja, csak ettől nem leszünk többen. ... Vannak erre irányuló törekvések, de aki ebbe az irányba lép el, az nem tanul a múlt hibáiból.”

Jakab Péter szerint a Jobbik nélkül azért nincs kormányváltás, mert nagyon sok fideszes szavazónak a Jobbik jelenti a „menekülőutat”. „Amennyiben megnézzük a másodlagos pártpreferenciákat, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok fideszesnél ez még mindig a Jobbik. Nélkülük nincs kormányváltás.”

Jakab a Hvg kérdésére határozottan kijelentette , hogy nem tudja azt elképzelni, hogy Gyurcsány Ferenccel egy közös listán szerepeljen 2022-ben. Az Orbán utáni kormányt inkább szakemberekkel, mintsem politikusokkal töltené fel. „Az emberek szakértői kormányzásra vágynak.”

A Fideszből kiábrándult konzervatív értelmiségieket is meg kívánja szólítani a Jobbik elnök-frakcióvezetője, mégpedig a a szakpolitikájuk segítségével. „De nekünk tömegekre van szükségünk a kormányváltáshoz.” - fűzte hozzá Jakab Péter.

További részletek a Hvg.hu-n.