HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Letiltotta a ...

Letiltotta a díjazott zenekarról írt riportot a fideszes médiaholding, mert az énekes feketelistán van

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A fideszes kötődésű sajtóholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) egyik lapja, a Dunántúli Napló az utolsó pillanatban vett ki egy cikket a másnapi újságból, miután kiderült, hogy a zenekar énekese – aki egyébként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistája – tüntetett a lap ellen – írja az Átlátszó.

A pécsi Boja zenekarnak tíz éves színvonalas kultúra közvetítő, zenei alkotó tevékenységéért a Magyar Kultúra Napján adományozott nívódíjat a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetég. Ennek apropóján került volna be a Baranya megyei napilapba egy riport az együttesről. A cikk azonban nem jelenhetett meg.

– A Dunántúli Napló megkereste a Boja zenekart, hogy a díjról és a zenekarról írnának. Megkaptak minden adatot, telefonos interjú után e-mailben egyeztettünk. Elkészült az anyag, március 5-re tűzték ki a megjelenést. Másnap reggel telefonon közölték, hogy nem fog menni, nem jön le a cikk. Indoklásuk szerint „a zenekar frontembere részt vett a DN elleni tüntetésen, trágárul üvöltözött és a szerkesztőség előtti járdára festett. Ugye nem gondoljátok, hogy a magunk ellensége vagyunk?” – mesélték az Átlátszónak az együttes tagjai.

A járdafestés még 2018-ban történt, amikor az összes megyei lapban megjelent egy Horthy Miklóst dicsőítő cikk. Ez ellen tiltakozott több ismert pécsi közéleti szereplő, akik első körben június közepén felfestették a lap szerkesztősége elé az útra, hogy „Vitéz Dunántúli Szégyen és Gyalázat”. Amikor ezt a feliratot eltávolították onnan, újabb és újabb üzenetek kerültek a Dunántúli Napló bejárata elé, amelyek szerint a szégyen nem lemosható. A lap állítása szerint térfigyelő kamera is rögzítette az eseményeket. Így nyilván – a hely- és személyismerettel rendelkező szerkesztőség – hamar beazonosította a résztvevőket, akiknek a nevét ezek szerint gondosan meg is őrizték.

Most ugyanis, amint kiderült, hogy név szerint kik alkotják a zenekart, és ott felbukkant az akcióban részt vevő passzivista is, törölni kellett a teljes anyagot a megjelenés előtt álló lapból.

A Dunántúli Napló főszerkesztője, Fülöp Zoltán nem kommentálta az eseményeket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek