HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán egyik l...

Orbán egyik legnagyobb rajongója az új győri fideszes polgármestert támadja

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Magyar Hang is foglalkozott korábban a győri NB II-es futballcsapat ügyével, most a miniszterelnök egyik legodaadóbb hívének számító sportújságíró, Szöllősi György támadta meg az általa szerkesztett sportnapilap, a Nemzeti Sport hasábjain a fideszes színekben nemrég megválasztott polgármestert, Dézsi Csaba Andrást.

Az ügy lényege, hogy a polgármester a város idei költségvetéséből nem kívánja finanszírozni a nagy múltú, szebb napokat látott, most azonban a labdarúgó NB II-ben botladozó ETO FC Győr csapatát. A klub vezetője két napja lemondott, Dézsi polgármester pedig pikírt képregényt is készített és posztolt Facebook oldalára annak alátámasztására, hogy szerinte miért nem érdemes a focicsapatot támogatni.

Eztán jött kedd reggel Szöllősi György cikke, amelyben a nemrég még az újságírói kamara tervét dédelgető sportújságíró, aki védelmébe vette a klub tulajdonosát, Mányi Józsefet, aki szerinte „hajlandó volt rendezni az örökölt adósságokat, rendbe tenni az addigra lerongyolódott futballklubot”. Szöllősi szerint Dézsi Csaba András vaskos félreértésben van, és „szimpla népszerűség-hajhászásnak tűnik tehát a sikertelenség esetén persze sosem közkedvelt »futballozó emberek« ellen hangolni a polgárokat.”

A sportújságíró szerint az ország egyik leggazdagabb megyeszékhelyén, amelynek csak az iparűzési adóból származó bevétele meghaladja a 20 milliárd forintot, ennek kevesebb mint egy százalékát kapta az ETO utánpótlása az elmúlt két évben a várostól: 127, illetve 163 millió forintot.

HIRDETÉS

Szöllősi György, aki egy újságíró-szervezet elnöke is, azzal a talányos megállapítással zárja sorait, hogy az ő álláspontja szerint ebben az ügyben Dézsi Csaba András polgármestert „rajzolták meg”. (Szöllősinél az igekötő nincs idézőjelben. – a szerk.)

Győr új fideszes vezetése szerint a magyar foci nem élsport, így a város nem támogatja a helyi csapatot | Magyar Hang

A Kisalföldnek adott interjút Mányi József, az ETO FC Győr tulajdonosa, amelyből kiderült, a 116 éves klub nagy bajba kerülhet, ha a Borkai Zsolt lemondása után megválasztott új polgármester, Dézsi Csaba András nem támogatja tovább az egyesület működését. Márpedig úgy tűnik az új városvezetés nem tekinti támogatásra érdemesnek a csapatot.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek