HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bezárnak a fő...

Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, könyvtárak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csütörtöktől felfüggesztik az előadásokat minden fővárosi fenntartású moziban és színházban, továbbá szüneteltetik a szolgáltatásokat a múzeumokban és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár minden fiókintézményében – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a koronavírussal kapcsolatos fővárosi intézkedésekről szóló sajtótájékoztatón.

Karácsony kitért rá, hogy nem szeretnének kiskapukat keresni, hogy például egy mozi tarthat-e előadást 99 főnél, 101-nél pedig már nem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mint mondta, bármennyire is súlyosan érinti a döntés a fővárosi intézményhálózatot, meg kell tenni ezt a lépést, hogy a járványveszélyt a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni tudják.

A főváros egyeztetett a kulturális intézmények vezetőivel, már tegnap tájékoztatták az intézményeket, hogy fel kell függeszteni az előadásokat – mondta Karácsony Gergely.

HIRDETÉS

A városnak ugyanakkor működnie kell, ez pedig a közösségi közlekedés működtetésével tudják megteremteni – mondta Karácsony Gergely főpolgármester. Emlékeztetett, hogy szerdán felfüggesztették az első ajtós felszállást a buszoknál, péntektől pedig megszűnik a jegyárusítás a járatokon, a buszsofőröktől már nem lehet jegyet venni.

Karácsony szerint nagy kockázatot jelent a reggeli csúcsforgalom. Arra kérik a kormányt, hogy központi intézkedés keretein belül tegye lehetővé a rugalmasabb munkavégzést, hogy ezzel is enyhíteni tudják a reggeli csúcsforgalmat. A magáncégeket is arra kérik, hogy legyenek partnerek abban, hogy a lehető legtöbb alkalmazottnak biztosítsák a home office-t. A kormánytól szeretnének kérni egy tervet a közösségi közlekedésre, ami a MÁV vagy a Volán járatait érinti.

A rendkívüli helyzetet tekintve a kormány útmutatása szerint járnak el, így a veszélyhelyzet is addig marad fenn Budapesten, amíg a kormány azt vissza nem mondja.

HIRDETÉS

Tüttő Katta főpolgármester-helyettes hozzátette, a fővárosnak van saját pandémiás terve, ahogy a közfeladatot ellátó vállalatoknak is – a BKK, az FKF, a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Csatornázási Művek. Ezek a vállalatok a jövőben is biztosítják a közfeladatokat, hogy mindenhol legyen fűtés, takarítás – mondta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,994lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek