Újabb három koronavírus-fertőzött Magyarországon

Újabb három koronavírus-fertőzött Magyarországon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

16-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Egy, a Szent János Kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél, egy újabb – a Szent László kórházban megfigyelés alatt álló – iráni diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál), és egy a napokban Izraelben járt magyar férfinál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A Magyar Hang információi szerint ez utóbbi a UPC munkatársa.

Koronavírus: kiürítenek egy irodaházat Ferencvárosban | Magyar Hang

Az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. Velük együtt hazánkban eddig 16 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 6 magyar állampolgár – írták.

A karanténban lévők száma 69-ről 65-re csökkent, és már 730 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el a koronavírus kapcsán.

Az Alitalia légitársaság repülőgépe szállíthatja haza a Magyarországon lévő olasz állampolgárokat csütörtök délelőtt a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel. A tárca csütörtöki közleménye szerint a légi közlekedési hatóság egy alkalomra szóló eseti le- és felszállási engedélyével viheti a légitársaság Rómába a hazájukba visszatérni szándékozó olasz állampolgárokat.