HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hétfőtől bezá...

Hétfőtől bezárnak az iskolák Magyarországon

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az összes parlamenti frakció, vagyis a Fidesz és a KDNP is indokoltnak tartja az iskolák bezárását a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Gulyás Gergely, miután a országgyűlési képviselőcsoportok egyeztettek.

A politikus azt mondta, hogy ezt tolmácsolni fogják a kormánynak és 24 órán belül döntés lehet az ügyben. Amennyiben a bezárás mellett határoznak, az akár hétfőtől is érvényes lehet. Egyházi és állami iskolákról egyaránt szó van.

Orbán Viktor: A diákoknak nem kell hétfőtől iskolába menni, digitálisan fognak tanulni | Magyar Hang

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy Magyarországon az egyik legalacsonyabb a megbetegedések száma, azonban nagyon sokan nem érzik biztonságban a gyermekeiket.

Korábban nem volt egyetértés arról, hogy egy ilyen esetben mi lenne a tanárok fizetésével, Gulyás Gergely most azt mondta, hogy távolléti díj járna nekik, ami megegyezne a fizetésükkel.

HIRDETÉS

A kormánypárti politikus azt nevezte még megoldandó problémának, hogy a középiskolákban, gimnáziumokban végzősöknél hogyan lehet megoldani, hogy elvégezzék az évet, hiszen ők érettségi vizsga előtt állnak.

Egyelőre az merült fel, hogy a tavaszi szünetet hozzák előre.

A Fidesz álláspontja azért is érdekes, hiszen a kormány eddig kitartott amellett, hogy egyelőre nincs szükség ilyen intézkedésre. Mi több, Orbán Viktor miniszterelnök még pénteken reggel is arról beszélt, hogy ha bezárják az iskolákat, akkor az hosszabb lesz, mint két hét, a tanárokat fizetés nélküli szabadságra kellene  küldeni, és véget érne a tanév.

Frissítés: péntek este 21:15-kor Orbán Viktor rendkívüli videóüzenetben bejelentette, hogy hétfőtől a diákok nem mehetnek iskolába, de nem marad el a tanítás, digitális oktatásra állnak át.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,580lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek