Lapunk főszerkesztője is Csengery Antal-díjat vett át

Lapunk főszerkesztője is Csengery Antal-díjat vett át

Fotó: Főpolgármesteri Hivatal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mások mellett a Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor is Csengery Antal-díjat vehetett át péntek délelőtt. Az elismerést minden évben március 15-e alkalmából adják át a sajtó képviselőinek. Csengery az 1848-as forradalom és szabadságharc alatt a Pesti Hírlap főszerkesztője volt, majd fontos szerepet játszott a kiegyezésben is.

– A sajtószabadság modern értelmezése nem merülhet ki a közlés szabadságában, hanem szólnia kell a hozzáférés szabadságáról is. Arról, hogy adott-e mindenki, kivétel nélkül mindenki számára a jog és a lehetőség, hogy hozzájusson az életet befolyásoló döntésekhez szükséges információkhoz, torzításoktól és hazugságoktól, politikai befolyástól mentesen – mondta az Index szerint a sajtódíj kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester.

Az elismerést lapunk főszerkesztője mellett megkapta Zubreczki Dávid építészeti szakújságíró, aki az Indexen is szokott cikkeivel jelentkezni. Átvehette továbbá az elismerést a Népszava publicisztikai rovatvezetője, N. Kósa Judit, a Népszava fővárosi tudósítója, Szalai Anna, valamint a már megszűnt Abcúg szerkesztősége.