HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Statárium: eg...

Statárium: egyszemélyes kormányzásba kezd a polgármester Szekszárdon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Országos veszélyhelyzet esetén a vonatkozó törvény alapján polgármesternek lehetősége van rá, hogy a bizottságok és a közgyűlés összehívása nélkül maga hozzon meg döntéseket. Én most élek ezzel a jogommal, és saját magam elfogadom és aláírom a város költségvetését (azt a javaslatot, amit a polgármester dolgozott ki és a közgyűlési többséget adó Éljen Szekszárd frakció nem támogatott – a szerk.). Ezen kívül módosítom a szervezeti és működési szabályzatot, és visszaállítom a polgármesteri kabinetet, amelyre ebben a rendkívüli helyzetben nagy szükségem lesz, hogy háttérmunkájukkal segítsenek. Végül pedig visszaveszem a város kezébe az önkormányzati lapot, a Szekszárdi Vasárnapot – jelentette ki nem kis megdöbbenést keltve hétértékelő sajtótájékoztatóján Ács Rezső.

A fideszes polgármester – akinek pártja kisebbségben van a városi közgyűlésben – azzal indokolta a hetilap visszavételét a városi Vagyonkezelő Kft.-től, hogy úgy tudja, a lap a jövő héten nem, vagy csak korlátozottan jelent volna meg, és szerinte most nem megengedhető, hogy ne lássák el fontos információkkal a város polgárait.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Amit a polgármester most tesz, az a hatalommal való visszaélés tipikus esete. Különösen pikáns, hogy mindezt a március 15-i ünnepre készülve teszi, ez a demokrácia és a márciusi ifjak szellemének meggyalázása – jelentette ki lapunknak Bomba Gábor, a közgyűlésben többségben lévő Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióvezetője. Hozzátette: minden egyes olyan intézkedésnek, amit most a polgármester a hatalom újbóli megszerzéséért tesz, és az nincs összefüggésben a járványügyi helyzettel, következménye lesz.

Lemondott a fideszes polgármester legfőbb bizalmasa | Magyar Hang

A politikus az önkormányzati hetilap kapcsán megjegyezte: a lapnál a napokban leváltották a főszerkesztőt , de ő úgy tudja, a stáb összeállt, és ez a lap működésében nem okozott volna fennakadást.

HIRDETÉS

Az ÉSZ-es többség idén januárban szavazta meg az ötfős polgármesteri kabinet megszüntetését. Ez azért volt különösen pikáns, mert a megismételt választások után trágársága miatt a sajtó célkeresztjébe került Ács Rezső kabinetvezetője. A november 10-ei választások estéjén, amikor is ellenzéki győzelem született, Böröcz Máté azt írta ki a közösségi oldalára: „A mai nap margójára: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet legel! Szóltam, most szóltam!”

Miután posztjáról szinte a teljes magyar sajtó beszámolt, Böröcz törölte azt a közösségi oldaláról.

Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője lapunknak akkor azzal indokolta a kabinet megszüntetését, hogy a testület kizárólag politikai tevékenységet látott el, márpedig az nem helyénvaló, hogy a város finanszírozza ezt, minden párt oldja meg saját forrásaiból. Hozzátette: a polgármester azt szerette volna, ha Böröcz Máté politikai tanácsadóként dolgozhatna tovább, de az ellenzék szerint ezt sem a városnak kell finanszíroznia.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,904lájkolóTetszik
3,621követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belengették, hogy elveszik a Lánchídat, a tűzijátékot is onnan lőnék fel

Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal – reagált Karácsony Gergely.