HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A kisvasútra ...

A kisvasútra szánt pénzből védekezhetnek a koronavírus ellen Szekszárdon

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Egymilliárd forintot különítene el a koronavírussal kapcsolatos védekezésre a Modern városok program szekszárdi keretéből a város közgyűlésében többséggel bíró Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakciója. Bomba Gábor frakcióvezető lapunknak kijelentette: a pénzt elsősorban a kisvasút meghosszabbítására szánt keretből vennék el, és nemcsak Szekszárdnak, hanem – megyeszékhelyként – a környező települések intézményeinek és polgárainak is segítenének, ha szükséges.

Elsősorban maszkokat, kézfertőtlenítőket, illetve egyéb védőfelszereléseket szereznének be az összegből. Ezen felül az elmaradt rendezvények és sportesemények miatt kieső bevételek is több száz milliós kárt okoznak a városnak, amit szintén pótolni kell valamiből.

A tolnai megyeszékhely a Modern városok program keretében más beruházások mellett a gemenci kisvasút Szekszárdig történő meghosszabbítására kapott pénzt a magyar kormánytól. A politikus leszögezte: az összeg már rendelkezésre áll, a város számláján van a programra folyósított 10 milliárd forint, a védekezési eszközök beszerzését pedig elindították.

Bomba Gábor a forrás elkülönítéséről szóló javaslatot még pénteken a város gazdasági és városfejlesztési bizottsága elé terjeszti. Hozzátette: nem az a céljuk, hogy a fejlesztés elmaradjon, de szerintük olyan rendkívüli helyzet van, ami indokolja az összeg átcsoportosítását, és ha szükséges, a kisvasút továbbépítésének elhalasztását. Az ÉSZ azt is reméli, hogy a járványügyi helyzet rendeződése után a kormányzat újra feltölti majd az építkezésre szánt keretet.

HIRDETÉS
Statárium: egyszemélyes kormányzásba kezd a polgármester Szekszárdon | Magyar Hang

Kérdésünkre Bomba arról is beszélt, hogy a szekszárdi kórházban már voltak koronavírus-gyanús betegek, őket megfelelően elkülönítették, de eddig szerencsére minden teszt negatívnak bizonyult.

Ács Rezső polgármester egyébként a koronavírus miatti országos veszélyhelyzetre hivatkozva, a különleges jogrenddel visszaélve több döntést is hozott közgyűlési felhatalmazás nélkül. Megírtuk, hogy aláírta és elfogadta a város költségvetését, módosította a szervezeti és működési szabályzatot visszaállította polgármesteri kabinetét és visszavette a helyi újságot is.

– Amit a polgármester most tesz, az a hatalommal való visszaélés tipikus esete. Különösen pikáns, hogy mindezt a március 15-i ünnepre készülve teszi, ez a demokrácia és a márciusi ifjak szellemének meggyalázása – jelentette ki lapunknak Bomba Gábor, a közgyűlésben többségben lévő Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióvezetője. Hozzátette: minden egyes olyan intézkedésnek, amit most a polgármester a hatalom újbóli megszerzéséért tesz, és az nincs összefüggésben a járványügyi helyzettel, következménye lesz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Farkas Melinda
Farkas Melinda
A Magyar Hang lapszerkesztője vagyok. Azt keresem mindenhol, ami kívülről nem látszik. A mögöttest, a lényegest, a rejtegetni valót. A valóságot.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek