Lemondott a tisztségeiről az ittas vezetésen ért fideszes Balatonalmádiban

Lemondott a tisztségeiről az ittas vezetésen ért fideszes Balatonalmádiban

Szakál Balázs Dániel balatonalmádi képviselő Forrás: Youtube.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs már egyetlen önkormányzati tisztsége sem annak a balatonalmádi (volt) fideszes képviselőnek, akit ittas vezetésen értek a rendőrök február végén. Szakál Balázs Dániel elébe menve a képviselő-testület szavazásának végül maga mondott le valamennyi önkormányzati tisztségéről, képviselői mandátumát azonban megtartja – tudta meg a Magyar Hang.

Szakál Balázs Dániel a Humán Bizottságot vezette, illetve ő volt az önkormányzat delegáltja a Vörösberényi Általános Iskola, illetve a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium intézményi tanácsában is. Három képviselőtársa – Szűcs Enikő, Schildmayer Ferenc (mindkettő Aranyhíd Polgári Egyesület), Dér András (független) – március elején rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte Szakál visszahívása érdekében (ehhez egyébként a testület negyedének támogatása szükséges). Az ülést szerdán tartották. Szakál Balázs Dániel visszahívásáról azonban nem szavazott a testület.

Szakál ugyanis a vitában szót kért. A Youtube-ra felkerült felvétel szerint a képviselő kijelentette, hogy az általa elkövetett cselekmény súlyával tisztában van, azért a felelősséget vállalja. Emellett bocsánatot kért azoktól, akiket a tettével megbántott – ezt egyébként az előző testületi ülésen is megtette.

Közölte, hogy a polgárőrséghez csatlakozva a Vörösberényi Általános Iskolánál önkéntes szolgálatot fog teljesíteni, és az általános iskolákban saját költségén alkoholfogyasztás veszélyeire figyelmeztető és annak megelőzését szolgáló előadásokat tart. Szerinte ugyanakkor az elkövetett hibáját meglovagolva politikai boszorkányüldözés zajlik ellene.

Bejelentette: a bizottsági elnöki tisztségéről, illetve az iskolai tanácstagságáról lemond, de a képviselői mandátumát megtartja. Utóbbit lelkiismereti okokkal, illetve azzal indokolta, hogy a 8600 lakosú városban a jobboldali értékrend képviselete minél erősebb maradjon.

Rig Lajos (független) polgármester visszautasította, hogy politikai okai lennének az ügy napirendre kerülésének. Az ülés egyik kezdeményezője, Szűcs Enikő szintén arról beszélt, hogy a kezdeményezés nem egy személyről szól, hanem az elvekről és a felelősségről, amelyekre a képviselőket a helyiek felruházták.

A polgármester azt is közölte, hogy a Humán Bizottság elnökének Dudás Zsolt (Fidesz) javasolja, amit megszavaztak a képviselők. Bekerült a bizottsága a szintén fideszes Fabó Péter is. A helyi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium iskolai tanácsába a fideszes Kajári Gyulát, míg a Vörösberényi Általános Iskola tanácsába Fabó Pétert delegálták.

Ittas vezetésen érték, majd szidalmazta a rendőröket a balatonalmádi fideszes képviselő | Magyar Hang

Szakál Balázs Dániel egyébként már a február 27-i testületi ülésen bejelentette kilépését a Fideszből. A kormánypártnak a nyolc (a polgármesterrel kilenc) tagú képviselő-testületben így három tagja maradt. Balatonalmádiban korábban az alpolgármesterek személyének megválasztása miatt, később pedig Szakál ügyében zajlottak a településen élénk közéleti, politikai viták.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.