Fogjunk össze, mert az ellenzéki szimpatizánsok terjesztik a vírust

Fogjunk össze, mert az ellenzéki szimpatizánsok terjesztik a vírust

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amikor Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, jelenleg a kommunikációs akciócsoport vezetője Kossuth rádiónak azt nyilatkozta, hogy „felelősségteljesen kell beszélni a vírusról, számít, amit és ahogy beszélünk”, akkor az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Igen, nevetett, sőt örömkönnyek szöktek bele, mert ez tényleg így van. Komolyan mondom, hogy én már annak is örülök, hogy egyáltalán ez az igény egyáltalán megfogalmazódott.


A másik szemem viszont sírt, mert ekkor már túl voltunk Kásler Miklós kusza monológján, a mikrofonelvételen, és az Operatív Törzs Bach-korszakot idéző sajtótájékoztatóin. Sírt azért is az a másik szem, mert elhangzott az is, hogy a „támadások helyett egyértelmű összefogást várnak az ellenzéktől”.


Amellett hogy válsághelyzetben ez a legnagyobb kormányblabla, csak arra kérnék mindenkit, hogy hunyja le a szemét egy pillanatra, és képzeljék el, mi lenne, ha most a Fidesz (és a KDNP) per pillanat ellenzékben lenne. Önök is látják az összevont szemöldökkel, fejhangon, a kormány lemondását követelő Szijjártó Pétert a László-kórház előtt? Persze orvosi maszkban.


Na jó, inkább mindenki nyissa ki a szemét, ha esetleg tényleg becsukta.
Aztán nézze is meg gyorsan ezt a videót. Nem lesz se sírás, se nevetés, csak szikrázó, vérmérséklettől függően villámot szóró tekintetek:

Németország hamarosan dönthet a kiviteli tilalom feloldásáról

Németország hamarosan dönthet arról, hogy a kiviteli tilalom ellenére Magyarországra szállítják a korábban megrendelt védőfelszereléseket - jelentette be Szi...


A kompromisszummentes közszolgálatiság honi nagykövete, a pannon BBC fenegyereke, Fábián Barna és Deák Dániel, a Fidesz bármely intézkedését rezzenéstelen arccal alátámasztó szakértője, a XXI. Század intézet vezető elemzője percek alatt hiteltelenítik Kovács kommunikációs akciócsoport-vezető, valamint az Operatív Törzs minden próbálkozását. Fábián Barna ugyanis ezt a mondatot csalta elő Deák Dánielből:

„az ellenzéki szimpatizánsok, akik ilyen üzeneteket hallanak azoktól a politikusoktól, akikre ők felnéznek, vagy követik az üzeneteiket, azok mondjuk, nem mennek el akkor a kórházba, terjesztik a vírust.”


Persze, lehet, hogy Deák csak kompenzál. Hiszen pénteken még arról beszélt a TV2-nek, hogy micsoda katasztrófa lenne, ha bezárnának az iskolák, aztán Orbán Viktor atyáskodva bejelentette, hogy bezárnak az iskolák. A Fidesz (és a KDNP) holdudvarában az ilyesmit nem szokta szeretni a „Főni”. De ez tényleg legyen a baja a Főninek, Deák Dánielnek, meg a Fidesznek. (És a KDNP-nek.) Nyilván megnierdermüllerezik majd, ahogy Vágó István ízléstelen tréfáját is megniedermüllerezte a másik oldal.


Mindenesetre ez a kommunikációs katasztrófa tényleg rádöbbenthetné a döntéshozókat, hogy baj van, és nem az, hogy nem megy most a pillanat uralása. Nem szimpátiaszázalékokat kell most mérni, hanem gyorsan cselekedni, mert ez most nem olyan évközi katonásdi, amiben simán hozható plakátcsatákat vívunk messzi távolban lévő idős, magyar emberekkel. Ez most egy olyan helyzet, amikor a köztünk, mellettünk, velünk élő idős, magyar embereket meg kell védeni. De tényleg, komolyan, hiszen baj van. És ebben most egyáltalán nem segít az uszítás.