Olaszországban tegnap óta duplázódott az új halálesetek száma

Olaszországban tegnap óta duplázódott az új halálesetek száma

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre szörnyűbb adatok jönnek Olaszországból: tegnap óta 368 új haláleset következett be a koronavírus-fertőzések miatt, ez az egy nappal korábbi adat több mint duplája. Emellett 3590 új megbetegedést jegyeztek fel, ez hasonló a korábbi számhoz. Így a koronavírussal fertőzöttek összlétszáma megközelíti a 25 ezret a mediterrán országban, és eddig 1 809 ember hunyt el.

Word of Meters oldal online, percenként frissülő statisztikája szerint a világban eddig 167 ezer ember fertőződött meg és közel 6 és fél ezren haltak meg a koronavírus miatt. Eddig világszerte 76 500 embert nyilvánítottak gyógyultnak.

Itthon – a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatási oldal adatai szerint – 32 fertőzöttről tudni és további 159 ember karanténban van. Ebben nincsenek benne azok, akik úgynevezett hatósági házi karanténba kerültek, akik valamilyen fertőzött területről érkeztek vissza Magyarországra.

Vasárnap derült ki, hogy itthon egy ember elhunyt. Egy 75 éves férfi az áldozat, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba, de a beteg a szállítást követően meghalt.