Újabb hajmeresztő kórházi eset: Egy idős nő meghalt, lánya súlyos állapotban

Újabb hajmeresztő kórházi eset: Egy idős nő meghalt, lánya súlyos állapotban

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – rendelőintézeti épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két új fertőzöttet sikerült beazonosítania a magyar hatóságoknak, ezzel 32-re nőtt a koronavírusos megbetegedések száma. A fertőzöttek között 22 magyar, 9 iráni és 1 brit állampolgár van - derül ki a Koronavirus.gov.hu oldalon közölt adatokból.

Magyarországon 1236 tesztet végeztek el, egy embert, egy iráni fiatalembert gyógyultnak minősítettek.

Több sajtóhír is megjelent már azzal kapcsolatban, hogy nagyon lassan végzik a hazai hatóságok a teszteket. Több olyan eset is történt, amikor napokig kezeltek betegeket, akikről csak később állapították meg, hogy fertőzöttek.

Ugyancsak aggasztó, hogy a fertőzötté nyilvánítottak közvetlen környezetében élő és dolgozó emberek vizsgálata sok esetben ugyancsak elmaradt. A Szent János Kórházba például úgy került be egy beteg, hogy őt a koronavírusos esetek vizsgálatára kijelölt Szent László Kórházból küldték át. 16 egészségügyi dolgozó került vele kapcsolatba, mire kiderült, hogy ő is fertőzött.

A 444.hu arról írt, hogy a hazai protokoll alapján csak több aggasztó körülmény együttállása esetén lehetséges, hogy valakit koronavírusra teszteljenek. Több, a portálnak nyilatkozó orvos szerint emiatt karantén és megfelelő védőfelszerelés nélkül ápolhatnak koronavírusos betegeket az ország különböző kórházaiban. 

A 444.hu újabb gyanús esetről számolt be, amely ráadásul tragikus kimenetelű lett. Az eseményeket a család egyik tagja mondta el.

Február 29-én életmentő műtétet hajtottak végre a Szent Imre kórházban egy idős nőn, akinek alig négy hónapja lett volna hátra a századik születésnapjáig.

A műtét az orvosok, és a nőt látogató rokonok szerint is nagyon jól sikerült. Annyira jól, hogy múlt hétvégén azt mondták, hogy egy-két napon belül hazaengedik. Csakhogy hétfőre belázasodott, majd tüdőgyulladása lett, és szerda estére elhunyt.

A nő lánya, aki addig rendszeresen látogatta őt a kórházban, ugyanazon a hétfőn szintén belázasodott. Az elhunyt beteg lánya a héten kétszer is járt háziorvosi rendelőben, de mindkét alkalommal megnyugtatták, hogy csak sima influenzája van.

Csütörtök éjszaka viszont nagyon rosszul lett, nem is volt mindig magánál, úgyhogy reggel mentőt hívtak hozzá, akik őt is a Szent Imrébe vitték. Agyvérzés gyanújával számos vizsgálatot végeztek el rajta, és kiderítették, hogy nem volt agyvérzése. Viszont megállapították, hogy kétoldalú, igen súlyos tüdőgyulladása van. Addigra számos orvossal és ápolóval kapcsolatba került.

A tüdőgyulladás megállapítása után elkülönítették az intenzív osztályon, mert felmerült az orvosokban a koronavírus gyanúja. Több mint 24 óra múltán tudták tesztelni, szombaton jött meg az eredmény: koronavírusos. Ekkor átszállították a László Kórházba, az állapota súlyos.

Az elhunyt nőn nem végeztek koronavírus-tesztet, a zárójelentése még nem készült el, így nem tudni, hogy ő is koronavírusos volt-e. A protokoll szerint nem is lehetett volna tesztelni őt, mert nem merült fel, hogy más koronavírusossal kapcsolatba kerülhetett. Ugyanakkor ez a lánya esetében sem merülhetett fel, nem véletlen, hogy a háziorvosi rendelőből sem küldték tesztre, hiába mutatott influenzás tüneteket.