Akadozott a kormány koronavírushelyzetről tájékoztató oldala

Akadozott a kormány koronavírushelyzetről tájékoztató oldala

Leállt a koronavírus-oldal Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyjából déltól körülbelül két órán át nem működött a kormány hivatalos, koronavírusról tájékoztató oldala, a koronavirus.gov.hu. Az oldalt többször próbáltuk betölteni ebben az időszakban, de mindannyiszor hibát jelzett, vagy be sem töltött a portál.

Ezt az az oldalt ajánlja rendszeresen a lakosság figyelmébe a hiteles információkért az operatív törzs és a kormányzat is.

A weboldal március 4-étől működik. A portál többek között az aktuális koronavírusos megbetegedésekről közöl leginkább számadatokat, és itt követhető a vírus terjedése is. Emellett arról is tájékoztatást ad, hogy mi a teendő megbetegedés esetén, de szó van az aktuális hatósági intézkedésekről is.

A portál mellett működik a kormány koronavírus-terjedéssel foglalkozó Facebook-oldala is, ám ott sem közölték a hiba okát, és azt sem, várhatóan mikor indul újra az oldal.