HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Eger is ritkí...

Eger is ritkítja a buszok menetrendjét, pedig a Volánbusz először nemet mondott

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hiába a veszélyhelyzet és hiába nincs iskola, a társaság először nem hajtotta végre az ellenzéki polgármester kérését, hogy álljon át a tömegközlekedés az iskolai szünetnek megfelelő menetrendre. Majd valamiért meggondolták magukat, de a városvezetőnek erről már nem szóltak.

Hétfőn kezdeményezte a koronavírus-járvány miatt Eger polgármestere, hogy ritkítsák a városban közösségi közlekedést – ahogyan ez megtörténik például Budapesten is –, több ok miatt is. – Egyrészt így csökkenteni lehet a fertőzésveszélyt – mondta el a Magyar Hangnak Mirkóczki Ádám. Majd hozzátette, hogy eleve sokkal kevesebben vették igénybe, mivel a gyerekek nem járnak iskolába, sokan otthonról dolgoznak, a városban pedig ingyenes lett a parkolás, hogy minél többen inkább autóval közlekedhessenek.

Ugyanakkor a polgármester meglepő választ kapott. A Volánbusztól azt közölték vele, hogy az operatív törzs döntése miatt nem állhatnak át a tanítási szünet alatti menetrendre. Mindezt úgy, hogy a közlekedési szolgáltatás megrendelője az önkormányzat. A társaság mindenesetre nem lépett, azt javasolták, hogy a városvezetés egyeztessen az operatív törzzsel.

Az esti órákban ugyanakkor az ellenzéki polgármestert rendszeresen támadó, vagyis a Fideszhez közelinek tartott egerhirek.hu arról számolt be, hogy szerdától a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a helyi autóbuszjáratok a nyári tanszünetben érvényes menetrend szerint közlekednek.

HIRDETÉS

Mindezt úgy, hogy a polgármester hivatalos tájékoztatást a közlemény megjelenése ellenére sem kapott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek