HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Két és fél mi...

Két és fél millióba került Miskolcnak a mikulásnapi helikopterezés

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Több mint két évvel ezelőtt, 2017 végén rendelt Budapestről helikopteres repülést a borsodi megyeszékhelyre a Miskolc Holding akkori vezetése, melynek okáról egyelőre nem talál információkat az új városvezetés – írja a Borsod24 helyi hírportál.

A portál a szerződést is közzétette, amelyből kiderül, hogy az önkormányzati cég, (teljes nevén Miskolc Holding Zrt.) vezetése valóban 2017. december 6-ra rendelte a helikoptert a Hidroplan Nord Kft.-től, amelynek az egy órás repülésen kívül az oda-vissza útját is ki kellett fizetni, összesen tehát három repülési órát, vagyis 2 millió 160 ezer forintot és az ÁFÁ-t. Miskolcra egy Dauphin SA 365 típusú gép érkezett.

A Borsod24 szerint korábban a Velünk a Város Egyesület önkormányzati képviselője, Bazin Levente, majd Szarka Dénes, a Jobbik képviselője is kifogásolta az előző városvezetés idejéből hátramaradt szerződést, amelyet botrányként és pénzszórásként értékeltek. Miskolcon a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzéki pártokból és civil szervezetekből álló ellenzéki összefogás nyert, az új polgármester, Veres Pál iskolaigazgató civil jelöltként, a Velünk a Város Egyesület színeiben nyert.

“Hogy ki, miért, milyen célból bérelte ezt a helikoptert, nem tudjuk. Hogy miért érte meg a városnak, mitől lett ezzel jobb a miskolciaknak, nem tudjuk” – fogalmazott a portálhoz eljuttatott közleményében a jobbikos politikus, aki azt kéri a Holding vezetésétől, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet és a miskolciak tisztánlátása érdekében válaszoljanak azokra a kérdésekre, hogy mikor, milyen úti céllal, miért, ki utazott a helikopteren, mi indokolta a légi közlekedést, ki és milyen felhatalmazás alapján rendelte meg a helikoptert, ki engedélyezte a bérleti szerződés aláírását és a kifizetést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek