Fegyveres katonák őrzik a fertőzöttek számára fenntartott kórházat Szerbiában – videóval

Fegyveres katonák őrzik a fertőzöttek számára fenntartott kórházat Szerbiában – videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mindennapi látványt nyújt Szerbiában, ahogy azokat a betegeket ápolják, akik az utóbbi napokban elkapták a koronavírus-fertőzést. Az országban jelenleg három ilyen kórház is van, melyek közül éppen az egyiknél videózott a szerb Vesti operatőre, amint észrevette, hogy éppen egy újabb beteget hoznak az intézménybe.

Mint ismert, vasárnap Szerbiában szükségállapotot hirdettek az új típusú koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében, az erről szóló döntést a köztársasági elnök, a kormányfő és a házelnök közösen hozta meg. – Szerbia mától háborúban áll egy láthatatlan ellenséggel, amelyet le kell győzni – hangsúlyozta a szükségállapot kihirdetésekor Aleksandar Vucic államfő. Mint mondta: a harc az idősekért, de a jövőért is folyik.

A szerb kormányfő, Ana Brnabic emellett ma bejelentette: nem zárható ki, hogy este újabb, még drasztikusabb intézkedéseket hozzanak a koronavírus megfékezése érdekében.