Sok az idős ember a pécsi piacon

Sok az idős ember a pécsi piacon

Forrás: A pécsi Vásárcsarnok Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szabad Pécs szerint sok idős ember kereste fel a pécsi Vásárcsarnokot. A reggeli órákban még próbálták tartani azt, hogy egyetlen ajtón át engedték be az embereket, hogy ne legyenek benn többen mint százan, de aztán ezt megváltoztatták, a városháza jóváhagyásával.

A beszámolók szerint pánik lett úrrá az embereken, mivel már hétfőn is nagyon sokan indultak útnak Pécsett, köztük már tegnap is rengeteg idős ember - írja a helyi hírportál, a Szabad Pécs. Sokan csak helyben tudták meg, hogy hértfőn technikai szünet volt, és utána tovább indultak a boltok felé. Nagyon sok helyen nem volt már krumpli, hagyma és tojás sem, ahogyan például a wc-papír készleteket is felvásárolták a portál szerint.

"Kedd reggel aztán még többen érkeztek kifejezetten a Pécsi Vásárcsarnokhoz, ahol reggel még próbálták tartani azt a rendet, hogy kizárólag egy ajtót nyitottak ki, és körülbelül száz embert engedtek be egyszerre az üzletekbe. Így aztán hosszú sor alakultak ki, amelyben szintén nagyon sok idős ember állt. Később azonban a pécsi városháza utasítására feloldották az egyajtós rendszert, most már beengedik az embereket, és nyitva vannak az ajtók is, mondván, egyrészt a multiknál sincs másképpen, illetve az sem jó, hogy egymás mellett és mögött állnak az emberek, tömött sorban, és a látvány csak növeli a pánikot." - írta a Szabad Pécs.

Ismert, hogy az idős emberek vannak a leginkább kitéve a koronavírus-fertőzés súlyosabb következményeinek, a halálozások nagy részében is idős betegekről van szó, ezért a magyar kormány is kérte a lakosságot, védje az időseket, például ne a nagyszülőkre bízzák a szülők az iskolai szünet alatt a gyermekeket, az idősek lehetőleg maradjanak otthon, és ne menjenek olyan helyre, ahol sokan vannak, különösen zárt térben.