HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sok az idős e...

Sok az idős ember a pécsi piacon

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Szabad Pécs szerint sok idős ember kereste fel a pécsi Vásárcsarnokot. A reggeli órákban még próbálták tartani azt, hogy egyetlen ajtón át engedték be az embereket, hogy ne legyenek benn többen mint százan, de aztán ezt megváltoztatták, a városháza jóváhagyásával.

A beszámolók szerint pánik lett úrrá az embereken, mivel már hétfőn is nagyon sokan indultak útnak Pécsett, köztük már tegnap is rengeteg idős ember – írja a helyi hírportál, a Szabad Pécs. Sokan csak helyben tudták meg, hogy hértfőn technikai szünet volt, és utána tovább indultak a boltok felé. Nagyon sok helyen nem volt már krumpli, hagyma és tojás sem, ahogyan például a wc-papír készleteket is felvásárolták a portál szerint.

“Kedd reggel aztán még többen érkeztek kifejezetten a Pécsi Vásárcsarnokhoz, ahol reggel még próbálták tartani azt a rendet, hogy kizárólag egy ajtót nyitottak ki, és körülbelül száz embert engedtek be egyszerre az üzletekbe. Így aztán hosszú sor alakultak ki, amelyben szintén nagyon sok idős ember állt. Később azonban a pécsi városháza utasítására feloldották az egyajtós rendszert, most már beengedik az embereket, és nyitva vannak az ajtók is, mondván, egyrészt a multiknál sincs másképpen, illetve az sem jó, hogy egymás mellett és mögött állnak az emberek, tömött sorban, és a látvány csak növeli a pánikot.” – írta a Szabad Pécs.

Ismert, hogy az idős emberek vannak a leginkább kitéve a koronavírus-fertőzés súlyosabb következményeinek, a halálozások nagy részében is idős betegekről van szó, ezért a magyar kormány is kérte a lakosságot, védje az időseket, például ne a nagyszülőkre bízzák a szülők az iskolai szünet alatt a gyermekeket, az idősek lehetőleg maradjanak otthon, és ne menjenek olyan helyre, ahol sokan vannak, különösen zárt térben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,751lájkolóTetszik
3,507követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Orbán ellen az erény a legveszélyesebb fegyver” – Magyar Hang-ajánló

Hármas interjú Jeszenszky Gézával, Ungváry Krisztiánnal és Reichert Jánossal. Beszélgetés Fabricius Gáborral és Pardavi Mártával. Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek