Új várakozási rend a Postákon is

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Magyar Posta is új várakozási rendet vezetett be hétfőtől. A gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többi ügyfelük, betartva az egy métert, a bejárat előtt várakozzon.

A vállalat számára legfontosabb ebben az időben munkavállalói egészségének és biztonságának védelme: elrendelte a kézfertőtlenítők használatát, a fokozott takarítás után a védőfelszerelések kiosztását és használatát is. Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van. A kézbesítők, a postai ügyintézők folyamatosan jutnak hozzá a védőfelszereléshez.

A posta hangsúlyozta, hogy a küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések: a nyugdíj és családtámogatások kézbesítésében nem lesz fennakadás, az a megszokott ütemben történik.