HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Magyar Hang a...

Magyar Hang a járvány idején

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Láthatatlan ellenséggel állunk szemben, még mindig nem tudjuk pontosan, mekkora a veszély, mi vár ránk. Annyi biztos, hogy minden személyes óvintézkedés indokolt, az emberélet védelme a legfontosabb: üzenjük ezt azoknak is, akik láthatóan még mindig nem vették elég komolyan a koronavírus-járvány jelentette kockázatokat.

Ami a sajtót, azon belül is a Magyar Hangot illeti: a zenekar játszik tovább. Ez a hivatásunk, szenvedélyünk és ami most a legfontosabb szó: a kötelességünk. De ehhez Önök is kellenek.

Szerkesztőségünk már napokkal ezelőtt megtette a szigorú óvintézkedéseket, sajnálattal tapasztaljuk, hogy sok kisebb-nagyobb cég csak jelentős késéssel kapott észbe. Ahogy a politikai vezetés is. Mi akit csak lehetett, otthoni munkára küldtünk, megtiltottuk kollégáinknak a közösségi terek látogatását és a tömegközlekedést, akinek munkája miatt mozogni kell – és értelemszerűen kell – megoldjuk az autóval való szállítását. Eszközeinket rendszeresen fertőtlenítjük, vendégeket nem fogadunk, és így tovább. Erre biztattunk másokat is.

Ez eddig a fizikai rész. A többi leginkább lélektan. És persze politika. Olyan országban élünk, ahol miközben az iskoláktól szinte egyik napról a másikra digitális átállást várnak el, Orbán Viktor stábja egy bejelentést nem tud hiba nélkül közre adni. Miközben a kormányzati propagandagépezet százmilliárdnyi adóforintot emészt fel évről évre, neki fontosabb a saját Facebook-oldalán megjelenni. Olyan országban élünk, ahol a tájékoztatásért felelős államtitkár arrogánsan kioktatja a munkájukat végző tudósítókat, a nyilvánosság pedig több érdemi hivatalos információt kap a Kína alsói helyzetről, mint a hazairól. A sort hosszasan lehet folytatni. Nem ragozom, a nyilvánosság, a minőségi sajtó megmaradása létfontosságú, messze nem csak egyes szerkesztőségek holnaputáni kenyeréről van szó. Mi tagadás, számunkra ez sem utolsó szempont.

A Magyar Hang egy viszonylag kis szerkesztőség, nagyon alacsony költségvetéssel. Mi még most is egyik hónapról a másikra élünk, működésünket szinte kizárólag a nyomtatott lap olvasói biztosítják. Gondoljanak csak bele, még most, a veszélyhelyzetben sem vállalják a nagy magyarországi nyomdák a lap fizikai elkészítését, abban az esetben sem, ha valamilyen korlátozás miatt nem tudnánk áthozni a lapot a szlovákiai üzemből. A hirdetések szinte teljes hiányáról most nem is szólunk.

A nálunk nagyságrendekkel jobb helyzetben lévő szerkesztőségek is folyamatosan támogatást gyűjtenek. Mi leginkább azt kérjük: olvassanak minket. Aki eddig boltokban vette meg a lapot, de erre ezekben a nehéz hetekben nincs lehetősége, kérjük, fizessen elő! Most akár egy hónapra is megteheti. Ugyanígy digitális formában is lehetősége van hozzáférni a hétről hétre megjelenő Magyar Hanghoz.

Online kiadásunk forgalma jelentősen növekedett az elmúlt napokban, most a minket kizárólag ezen a felületen (Magyarhang.org vagy Hang.hu) olvasó tízezrekhez fordulunk.

HIRDETÉS
Előfizetés és támogatás | Magyar Hang

Kérjük Önöket, értsék meg, hogy az átfogó hírszolgáltatást nyújtó és a hatalom folyamatos ellenőrzésére, a társadalmi ügyek hiteles bemutatására törekvő oldalunk is döntően a nyomtatott lap bevételeiből működik. Ahogyan videós műsoraink költségét is rendszeresen abból pótoljuk ki. (A hirdetések költségvetésünk alig 2-3 százalékát teszik ki. Ezzel együtt kérjük, kapcsolják ki a hirdetésblokkolót, sok kicsi sokra megy.) Nálunk jobban senkit sem akar elhallgattatni a jelenlegi hatalom, arra kérjük Önöket, hogy ezt ne hagyjuk. Támogassanak minket, leginkább előfizetéssel vagy akár csak heti egy kávé árával. Köszönjük, és mindenki vigyázzon magára.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,671lájkolóTetszik
3,776követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek