Munkásőrön nem fog a koronavírus? A hétvégén megtartotta első országos egységgyűlését a Munkásőr Társaság

Munkásőrön nem fog a koronavírus? A hétvégén megtartotta első országos egységgyűlését a Munkásőr Társaság

Az Egységgyűlés elnökségének pohárköszöntője a kitüntetések és díjak átadását követően

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus járványra fittyet hányva március 14-én, szombaton megtartotta I. Országos Egységgyűlését a Hagyományőrző Munkásőr Társaság.

A Munkásőrség honlapján olyan líraian indul az erről szóló beszámoló, hogy nem tudjuk megállni, hogy ne idézzük szó szerint. „Szokatlan kép fogadta aznap délelőtt az Egységgyűlés helyszínéül szolgáló színvonalas bár előtt elsétáló járókelőt. (...) Még pusztán közeledett az idő a délelőtt 11 órához, de az elvtársak fegyelmezetten gyülekeztek az elmúlt hetek eligazításai alapján az épület előtt, ki civilben, ki pedig a legendás acélszürke egyenruhában.”

Pontos számot nem közöl a beszámoló, de azt írják, „sokan jöttünk vidékről és a fővárosból, fiatalok és idősebbek egyaránt”. A felszólalók beszéltek a munkásőrség iránt megnövekedett érdeklődésről, arról, hogy a baloldali szervezetek elutasítják velük az együttműködést, nem engedik, hogy egyenruhában parádézzanak a rendezvényeiken. Így kénytelenek saját rendezvényt szervezni, és idén május 1-jén megtartanák a munkásőr majálist, melyre ők viszont várják a különböző baloldali szervezeteket.

Posztumusz Munkásőr Emlékérem kitüntetésben részesítette a társaság Pálvölgyi Péter rendőr alezredest, a bőnyi rendőrgyilkosság áldozatát „a fasizmus erőivel szemben vívott fegyveres harcban tanúsított kiemelkedően hősies helytállása és áldozata elismeréséül”. Arról nem szól a fáma, hogy az alezredes családja hogyan fogadta, és átvette-e a kitüntetést.

A Posztumusz Munkásőr Emlékérem.

Bayer Zsolt ellen is fellépne az „újjáalakult" Munkásőrség, ha olyat mondana - Interjú a parancsnokkal | Magyar Hang

Juhász Norbert, az „újjáalakult" Munkásőrség országos parancsnoka akkor született, amikor a most általa vezetett szervezet szellemi elődjét, a „Párt öklét" megszüntették. Villáminterjúnkból kiderül: komolyan gondolják. Meghívom az olvasókat egy szürreális időutazásra a „parancsnok elvtárs" segítségével. - Miért éppen most érezték úgy, hogy újjá szükséges alakítaniuk a Munkásőrséget?