Nyilvános a budavári önkormányzat vezetőinek fizetése

Nyilvános a budavári önkormányzat vezetőinek fizetése

V. Naszályi Márta (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Kikerült a Budavári Önkormányzat honlapjára egy sor, a vezetők illetményével, béren kívüli juttatásaival és munkavégzésének egyéb körülményeivel kapcsolatos információ. A Hvg.hu számolt be arról a közérdekűadat-igénylési tájékoztatóról, amit kiraktak az oldalra.

„Amióta tavaly ősszel felállt az új ellenzéki önkormányzat, sok közérdekűadat-igénylés érkezett, részben a korábbi időszakban keletkezett adatokra nézve, de már kifejezetten az új struktúra működésével kapcsolatban is” – nyilatkozta a Hvg.hu-nak Schwajda Gergő kommunikációs főtanácsadó. Úgy döntöttek tehát, hogy az adatigénylések teljesítésével párhuzamosan ezeket az adatokat bárki számára elérhetővé teszik.

Váradiné Naszályi Márta polgármester közlése szerint a felület még nem teljes körűen alkalmas a feladatra, de dolgoznak azon, hogy az adatok bárki számára megtalálhatóak legyenek.

A Hvg.hu hozzáfűzte, a kerületet több mint húsz évig irányító Nagy Gábor Tamás idején nem adtak ki adatokat, azok megszerzéséért szabályosan harcolni kellett. Pedig bőven voltak olyan lakásügyek például, amelyek tisztaságával kapcsolatban az újságírók kérdéseket szerettek volna feltenni.