HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Barabási Albe...

Barabási Albert-László: Aki időt nyer, életet nyer!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Lesz második hulláma a koronavírus járványnak – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Barabási Albert-László fizikus, a hálózatelmélet megalapítója.

A világhírű karriert befutó Bolyai-díjas tudós lapunknak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy „a szimulációk azt mutatják, a karanténok a kiirthatatlan vírusok esetében – és a koronavírus ilyen – érdemben nem változtatják meg a betegek számát, csak eltolják időben a megbetegedéseket. De aki időt nyer, életet nyerhet: ha valakihez egy év múlva jut el a betegség, azt olyan orvosok fogják kezelni, akik már sokkal többet tudnak erről.”

Hozzátette: akkor már tisztább orvosi protokollok lesznek, megbízható tesztek, előbb-utóbb oltóanyag és orvosság is. „Időt kell nyernünk, hogy az eszköztárunk kiépüljön a kezelésekre” – fogalmazott a tudós, aki munkáiban rendszeresen foglalkozik a vírusok terjedésével is.

Barabási Albert-László: A demokrácia megbukott | Magyar Hang

Barabási Albert-László múlt héten drámai erejű bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, melyben arról írt, hogy a laborban február óta tudják, hogy március közepén le fog állni a világ. A Magyar Hang március 20-án megjelent számában olvasható interjúnkban erről is kérdeztük. Ahogy arról is, hogy kik használják az adataikat. Az interjúban szóba kerültek a kevés teszt következményei, és az is, hogy kinek a hibája, hogy Amerikában nincs elég belőlük. Miért van meglepően kevés vírusfertőzött Afrikában? Milyen remények vannak a védekezésre? Mi a véleménye az eddigi lépésekről? Mi várható az elkövetkező hetekben? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a teljes interjúból!

HIRDETÉS

Keresse a legfrissebb, 2020. március 20-án megjelent 12. lapszámunkban! Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És, hogy miről olvashat még a 12. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,963lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek