A kötelező házi karantén azonnali elrendelését követeli a kormánytól a Jobbik

A kötelező házi karantén azonnali elrendelését követeli a kormánytól a Jobbik

Az új koronavírus-járvány miatt „Maradj otthon!” feliratot vetítenek egy belvárosi ház falára Budapesten 2020. március 20-án. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arra kérjük a kormányt, hogy hozza meg az általunk több napja követelt intézkedést honfitársaink egészségének és életének védelmében! Kérve kérjük Magyarország kormányát, hogy döntsön felelősen, és rendelje el a kötelező házi karantént minden magyar állampolgár érdekében, három indokolt kivétellel: munkavégzés, vásárlás, illetve segítségnyújtás esetén! – írja lapunknak is megküldött szombati közleményében a Jobbik.

A párt közleményében kiemeli: „Arra is kérjük Orbán Viktor kormányát, hogy vegyen példát a szomszédos országokról, és pótolja azoknak a jövedelmét, akik elveszíthetik a munkájukat és a megélhetésüket a járvány miatt. Követeljük az Orbán-kormánytól, hogy szervezze meg a szociálisan rászorulók és az idősek ellátását a kijárási tilalom idejére!”

A Jobbik felszólította Orbán Viktort, hogy vonja vissza a katonákat a magyar vállalatoktól | Magyar Hang

140 magyar cég került katonai felügyelet alá. Varga-Damm Andrea szerint ez csak a miniszterelnök hatalmi törekvéseit szolgálja.

– Reménykedünk, hogy minden ép ésszel kötelezőnek tűnő járványügyi lépés azért maradt el, mert a kormány többet tud nálunk. Bízunk abban is, hogy azért nem hozták meg Magyarországon azokat az intézkedéseket, amelyeket a neves hazai járványügyi szakemberek, szakmai szervezetek, illetve a járványban, veszteségekben és áldozatokban nálunk előrébb járó országok, nemzetközi szervezetek tanácsoltak, mert van valami, amit mi nem tudunk! Ráadásul az általunk javasolt intézkedésekhez már most megvan az Orbán-kormánynak minden felhatalmazása – olvasható a Jobbik közleményében.