Eljárást indít a fertőzötten operáló rektorral szemben az orvosi kamara

Eljárást indít a fertőzötten operáló rektorral szemben az orvosi kamara

Rovó László rektor (SZTE, középen) stratégiai megállapodást ír alá a Honvédelmi Minisztérium államtitkárával, Szabó Istvánnal (b.). Forrás: honvedelem.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal vizsgálatot kezdeményez a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektorával szemben. Szükség esetén az eljárás magasabb fórumok elé kerül. A MOK országos elnöksége szükségesnek és indokoltnak tartja az etikai eljárás kezdeményezését – írja honlapján a MOK.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora Dr. habil. Rovó László Ph.D koronavírus-tesztje pozitív lett, ám ausztriai síeléséről visszatérve nem vonult karanténba, hanem műtéteket hajtott végre.

A rektor korábban azt nyilatkozta, szerinte a legszigorúbb egészségügyi protokoll alapján végezte a munkáját.

Rovó László neve az SZTE falain túl is jól ismert: bár az egyetem munkatársait felszólította arra, hogy tartózkodjanak politikai megnyilvánulásoktól, ő maga az őszi önkormányzati választási kampányban nyíltan kiállt Nemesi Pál, a Fidesz által támogatott polgármester-jelölt és a párt többi jelöltje mellett.

Karantén helyett inkább operált a Szegedi Tudományegyetem rektora | Magyar Hang

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora, Dr. Habil. Rovó László Ph.D az az egyetemi vezető, aki ausztriai síeléséről visszatérve nem vonult karanténba, hanem műtött, és akinek koronavírus tesztje pozitív lett - értesült lapunk több egymástól független forrásból.