HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fekete-Győr A...

Fekete-Győr András felszólította a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a „túlhatalomtörvényt”

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Facebook-bejegyzést tett közzé vasárnap a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András a Fidesz-kormány által benyújtott „túlhatalomtörvényről” (amely időbeli korlát nélkül felhatalmazást adna a kormánynak a rendkívüli jogrend fenntartására, az Országgyűlés kizárásával). Azt írja, a a Fidesz vissza akar élni a járvány miatt természetesen kijáró a bizalommal.

A Momentum elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt a kormánynak megadott felhatalmazás nem lehet korlátlan és nem tarthat örökké. „Harminc nap elteltével rendszeresen meg kell vizsgálni, hogy indokolt-e fenntartása. Úgy helyes, ha a válságkezelésre koncentráló kormány teszi a dolgát, de minden hónap elteltével számot ad arról, hogy a megfelelő eszközökkel ruháztuk-e fel, és miként használta azokat. Ez a felhatalmazás nagyon erős, demokrácián túli jogokat ad Orbán Viktor kezébe. Nem használhatja korlátlanul!

Egy diktátor-törvényt akar elfogadtatni a parlamenttel kedden. Azt akarja, hogy ő dönthesse el, meddig tart a rendkívüli jogrend és ezzel a saját rendkívüli felhatalmazása. Emellett a büntető törvénykönyvet is módosítani akarja, hogy akár három évre börtönbe zárhassa azt, aki kimondja az igazságot arról, hogy az egészségügy évtizedes lemaradása és kifosztása milyen helyzetet teremtett.”

Fekete-Győr András a posztja végén felszólítja az országgyűlési képviselőket – a fideszeseket is –, hogy ne szavazzák meg a törvényt a jelenlegi formában.

HIRDETÉS

A teljes bejegyzést itt olvashatja:

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,592lájkolóTetszik
3,460követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.