35 ezer védőmaszkot oszt szét a főváros

35 ezer védőmaszkot oszt szét a főváros

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét a szociális ágazatban dolgozóknak és ingyenessé teszi a parkolást a budapesti kórházak dolgozóinak – jelentette be a főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Ez az első védőfelszerelés-szállítmány, amelyet Budapest saját forrásból vásárolt. Ez csak a kezdet, továbbiakat várunk – írta Karácsony Gergely.

A közzétett videóban elmondta, levélben fordult a fővárosi kórházak vezetőihez, hogy írják össze, kik azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a munkájában segítséget jelentene az ingyenes parkolás. Hangsúlyozta: tovább dolgoznak azért, hogy még több védőfelszerelést biztosíthassanak mind a fővárosnak, mind a kerületeknek.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/505874436715483/

A Főpolgármesteri Hivatal közleményben tudatta, hogy az ingyenes parkolási engedélyt kórházi dolgozóknak az összegyűjtött forgalmi rendszámok alapján a fővárosi önkormányzat a kerületekkel együttműködve adja majd ki.

Közölték azt is, hogy a beszerezett védőmaszkokat nemcsak a fővárosi önkormányzat szociális intézményeibe, hanem a kerületekhez is eljuttatták hétfőn a korábban felmért igények alapján.

(MTI)