HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jobbikos képv...

Jobbikos képviselő szembesítette a kormánypártiakat, mi hangzott el a „túlhatalomtörvény” megbeszélésein – Videóval

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ritka pillanatoknak lehettek szem- és fültanúi azon kevesek, akik még követik valamilyen módon az Országgyűlés üléseit. A Jobbik képviselője, Lukács László György, időpontokkal, adatokkal, ülésrenddel életszerűvé téve parlamenti felszólalását szembesítette Varga Judit igazságügyi minisztert, aki szintén résztvevője volt a hétpárti egyeztetéseknek, hogy ott miket mondott a „túlhatalomtörvény” kapcsán Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

A Kocsis-Gulyás páros ugyanis többször, köztük a mai sajtótájékoztatójukon is azt hangsúlyozták, az ellenzék csak a hétfői napon jött elő azzal a követelésével, hogy Orbán Viktor kormánya teljes felhatalmazásának legyen időbeli, vagy más egzakt korlátja. A jobbikos képviselő ezzel szemben az Országgyűlés nyilvánossága előtt (sőt, saját bevallása szerint már a parlamenti pulpitusról, jegyzőként ott ülve) azt állítja, már az első hétpárti egyeztetésen, az első ellenzéki felszólalás alkalmával az MSZP-s Harangozó Tamás jelezte, hogy az ellenzék nem fog beleegyezni a bármiféle kontroll nélküli hatalom határidő nélküli, örökös átruházásába.

Sőt, Lukács a felszólalásában azt is elmesélte, hogy Gulyás Gergely miniszter, magánvéleménye szerint „azt tudja támogatni, hogy egy határozott időpontot írjunk bele ebbe a felhatalmazásba”.

Ráadásul ez az első egyeztetés március 13-án volt, amikor még gondolhatták volna úgy a Fidesz politikusai, hogy amennyiben ők mégis korlátlan hatalmat szeretnének az Orbán-kormánynak, ezt viszont az ellenzék nem hajlandó megadni, akkor normál ügyrendben beterjesztik az Országgyűlés elé a javaslatukat. Ez esetben ugyanis nem lett volna szükség a négyötödös többséget igénylő házszabálytól való eltérésre, és az ellenzék hozzájárulására. A fideszes kétharmaddal normál ügyrendben, kényelmes tempóban olyan tartalmú jogszabályt vittek volna át, amilyet csak szerettek volna.

HIRDETÉS

A lenti linkre kattintva megnézheti a teljes felszólalást (Gulyás Gergely magánvéleményére vonatkozó rész 1:25-nél találják):

Lukács László György (Jobbik) felszólalása. Országgyűlés, 2020.03.24.

Cikkünk a témában:

Mégis létezhet jogi megoldás „túlhatalomtörvény” nélkül is | Magyar Hang

A miniszter az ATV kérdésére kifejtette: a veszélyhelyzetről a kormány dönt ugyan, de a kormány veszélyhelyzetben hozott intézkedéseinek hatálya nem ettől függ, 15 nap múlva lejárnak, csak a parlament hosszabbíthatja meg a hatályukat. Arra nem tért ki, hogy miért nem viszi a kormány a parlament elé a kérdést, hiszen a parlament az alaptörvénynek megfelelően dönthetne a hosszabbításról.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek