Momentum: Felelőtlenség karanténból a Parlamentbe menni, mondjon le a képviselő!

Momentum: Felelőtlenség karanténból a Parlamentbe menni, mondjon le a képviselő!

B.Nagy László karantén helyett a parlamentben (Fotó: Bangóné Borbély Ildikó Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távoznia kell a hivatalából B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőnek és Rovó Lászlónak, a Szegedi Tudommányegyetem rektorának, amiért nem viselkedtek felelősségteljesen a járványhelyzetben - írja Facebook-oldalán a Momentum szegedi elnöke és önkormányzati képviselője, Mihálik Edvin.

„Hetek óta egy ország változtatta meg az életritmusát, mindennapjait; a gyerekek az online tanulás lehetetlen helyzeteivel, a szülők a munkahelyük elvesztésének rémével küzdenek. Az időseket nem látogathatják a gyermekeik, unokáik, és a társadalom egy jelentős része kötelességből olyan terheket vállal magára, amit ez a helyzet megkövetel” - áll a Momentumos politikus Facebook-oldalán is közzétett közleményben. A Momentum szerint méltatlan, és rossz példát mutat a szegedieknek az a viselkedés, amit a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szeged Fideszes országgyűlési képviselője tanúsított.

A Momentum szegedi szervezetének az az álláspontja, hogy a rektor, aki több egyetemi kollégáját, klinikai dolgozót is megfertőzhetett koronavírussal, mert felelőtlenül, a kormány ajánlásával szemben nem vonult karanténba miután a veszélyzónában üdült, az méltatlan a feladata ellátására, ezért le kell mondania a pozíciójáról.

Az az országgyűlési képviselő pedig, aki koronavírus fertőzött emberrel került kapcsolatba és ezt követően nem vár két hétig házi karanténban, hanem elmegy az Országgyűlés ülésére egy sor 65 év feletti, veszélyeztetett korú ember közé, a Momentum szerint felelőtlenül viselkedik egy válsághelyzetben, ezért távoznia kell az Országgyűlésből.

Az érintett fideszes országgyűlési képviselőt a Magyar Hang érte utol telefonon hétfő délután. B. Nagy László, akinek a koronavírussal fertőzött szegedi rektorral, Rovó Lászlóval közvetlen kontaktusa volt, azzal magyarázta jelenlétét az Országgyűlésben, hogy nem teheti meg, hogy ezekben az időkben kivonja magát a korlátozott parlamenti működésből, és kötelező is megjelennie az ülésen – Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt – utalt a a koronavírus-törvény vitájára.